EğitimFiziksel Özellik Nedir? Örnekler İle Fiziksel Özellikler Nelerdir?

Fiziksel Özellik Nedir? Örnekler İle Fiziksel Özellikler Nelerdir?

08.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Maddeler fiziksel özelliklerine göre katı, sıvı ve gaz olarak üçe ayrılır. Gazın belirli bir şekli yoktur. Sıvı maddeler içine konulan kabın şeklini alır. Katı maddelerin ise hem belirgin bir şekli hem de özgül ağırlıkları vardır. Maddeler gibi insanlar da belli başlı özellikleri ile birbirinden ayırt edilir. Bu özelliklerin başında saç rengi, boy ve kilo gelir. Fiziksel özellik nedir? Merak edenler için örnekleri ile birlikte listeledik.

Fiziksel Özellik Nedir Örnekler İle Fiziksel Özellikler Nelerdir

Fiziksel özellikler maddelerin birbirinden ayırt edilmesini ve sınıflandırılmasını kolaylaştırır. Bu özellikler gözlemlenebilir ve nesneldir. Bu nedenle kişiden kişiye göre değişmez ve farklı yorumlanamaz. Ölçülebilen ve hesaplanabilen tüm temel nitelikler de fiziksel özellikler arasında yer alır.

Fiziksel Özellik Nedir?

Maddelerin ayırt edici temel niteliklerine fiziksel özellik denir. Bu özellikler, oda sıcaklığı, zaman, konum ve yükselti gibi çeşitli parametrelere bağlı olarak değişebilir.

Sadece maddelerin değil insanların da fiziksel özellikleri bebeklik çağından itibaren değişir. Bebeklikten çocukluğa geçişte kemik gelişimi önemli bir rol oynar. Çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde boy uzar, ses kalınlaşır. Yağ dokularının artması ile birlikte yüzde sivilceler çıkar.

Örneklerle Fiziksel Özellikler Nelerdir?

1- Renk:

Futbol topunun siyah ve beyaz renklerinden oluşması.
Gökkuşağında bulunan mor, sarı, yeşil, lacivert, kırmızı ve turuncu renkleri

2- Esneklik:

Kauçuk maddesinin diğer birçok maddeye göre daha esnek bir yapıya sahip olması.

3- Koku:

Doğadaki her çiçeğin kendine özgü bir kokusunun olması.
Pişen yemeğin kokusu.

4- Uzunluk ve ağırlık:

Uzunluk ve ağırlık da maddelerin en temel fiziksel özellikleri arasında yer alır.

5- Isı değişimleri:

Bazı katı maddeler ani ısı değişimlerine maruz kalarak gaza dönüşebilir. Buna fizik biliminde süblimleşme adı verilir. Gaz halindeki maddelerin katılaşması ise kırağılaşma olarak tanımlanır.

 

Yazarlar