EğitimFemur Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Femur Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

19.08.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun iskelet sisteminde pek çok kemi bulunmaktadır. Femur kemiği de bunlardan bir tanesidir. Bu kemik uyluk kemiği ismi ile de bilinmektedir. Femur kemiği nerededir? Kaval kemiği ağrısı neden olur tüm detayları ile derledik.

Femur Kemiği Nerededir Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur

Femur kemiği insanların, kalça ekleminde yer almaktadır. Buradan başlayarak dize kadar ilerlemektedir. Uyluk kemiğinde bazen ağrı meydana gelebilmektedir. Bu ağrının nedeni insanlar tarafından merak konusu olmaktadır.

Femur Kemiği Nerededir?

Uyluk kemiğinin çevresinde geniş bir kas sistemi yer almaktadır. Bu kemik vücudumuzda bulunan en sağlam kemiklerden bir tanesidir. Uyluk kemiğinin bir diğer özelliği ise insan vücudundaki en uzun kemik olmasıdır. Bu kemiğin uzunluğu vücut uzunluğunun yaklaşık 1/4'ü kadar olmaktadır. Femur kemiği, üst bacak kemiği ismi ile de bilinmektedir.

Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Yoğun yapılan aktiviteler sonrasında kaval kemiğinde ağrı oluşumu meydana gelebilmektedir. Kaval kemiğinde meydana gelen ağrılar Shin Splint ismi ile de bilinmektedir. Yaşamlarında çok fazla hareket etmeyen bireyler orta şiddetli hareketlerde bulunsalar dahi kaval kemiği ağrıları meydana gelebilmektedir.

Çok fazla spor yapan kişilerde de kaval kemiği ağrıları meydana gelmektedir. Bu şekilde ağrı oluşması durumunda kişilerin aktivitelerine bir süre ara vermeleri daha doğru olacaktır. Kaval kemiği ağrıları oluşması halinde yapılan hareketlere devam edilmesi kişilerde bir takım kalıcı hasarlar oluşumuna neden olabilmektedir. Bu durum kemiklerde bazı hassaslıkların meydana gelmesine de sebep olabilir. Bu da kemiklerin en küçük bir darbede ya da ani bir şekilde hareket edilmesi durumunda kırılmasına sebep olabilmektedir.