Eş Anlamlı KelimelerKesin Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Kesin Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

22.06.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

Kesin kelimesinin kullanım alanı geniş olduğu için anlamını bilmek önemlidir. Kesinin eş anlamlısı olan sözcükler mutlak, kati ya da değişmezdir. Bu kelimelerin birbirleri yerine kullanılmaları doğru olur. Kesin kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükleri anlam genişliği yaratabilmeniz için merak edilen tüm detayları derledik.

Kesin Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Kesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Kesin kelimesi değişmez ya da net olan durumlar için kullanılan bir kelimedir. Kesin kelimesinin yerine değişmez, kati, mutlak, mutlaka ya da net kelimeleri kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kesin Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Kesin kelimesinin yerine kullanılabilecek olan eş anlamlıları mutlak, mutlaka, kati ya da değişmez kelimeleridir. Tüm bu kelimelerin anlamları aynı olduğu için cümle içinde birbirlerinin yerlerine kullanılmaları anlamda bir bozukluk yaratmaz. Eş anlamlı kelimeler cümleden çıkarılıp birbirleri yerine kullanıldığı zaman anlamda bozulma olmaz. 

Kesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Eş anlamlı kelimeler her ne kadar farklı kelimeler olsalar ve farklı yazılsalar da anlamları aynı olur. Kesin kelimesinin eş anlamlı kelimeleri mutlaka, mutlak, değişmez ya da kati sözcükleridir. Eş anlamlılar aynı anlamdadır. Kesin kelimesi ile eş anlamlıları değişmeyen ve net olan durumlar için kullanılır.