EğitimErikli Denizi Edirne'de Nerede? Suyu Sıcak Mıdır Soğuk Mudur?

Erikli Denizi Edirne'de Nerede? Suyu Sıcak Mıdır Soğuk Mudur?

15.10.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

İstanbul şehir merkezine yakın denize girilebilecek ve tatil yapılabilecek pek çok yer bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Erikli’dir. Erikli Edirne ilinde yer almakta ve pek çok tatil severler tarafından araştırılmaktadır. Peki Erikli denizi Edirne'de nerede? Suyu sıcak mıdır soğuk mudur? Sizlere Erikli denizi hakkında detaylıca derledik.

Erikli Denizi Edirnede Nerede Suyu Sıcak Mıdır Soğuk Mudur

İstanbul'da yaşayan ve yakın tatil yerleri arayan kişiler için Erikli oldukça ideal bir bölgedir. Akdeniz'i aratmayacak bir güzellikte olan Erikli çoğu kişinin bilmediği bir yer olduğu için sıklıkla araştırılmaktadır.

Haberin Devamı

 Erikli Denizi Edirne'de Nerede?

 Erikli Edirne iline bağlı Keşan ilçesinde yer almaktadır. İstanbul'a uzaklığı ise yaklaşık 230 kilometre mesafededir. Her yıl tatil rotasına eklenen Erikliye İstanbul'dan 2.5 saat bir süre ile ulaşılmaktadır. Özellikle İstanbul'a yakın olması sebebiyle çok sık araştırılmaktadır. 

 Suyu Sıcak mıdır, Soğuk mudur?

 Edirne ilinin Keşan ilçesinde bulunan Erikli her yıl popüler tatil merkezlerinden biri olmaktadır. Erikliye hiç gitmeyen kişiler ise denizin soğukluğu hakkında araştırmalar yapmaktadır.

 Eriklinin denizi normal deniz sıcaklığına göre sıcak bir denidir. Bu nedenle özellikle çocuklu ailelerin çok sık tercih ettiği bir yer olmaktadır. Yüzmeye uygun bir sıcaklığa sahip Eriklinin denizi dalgalı da olmamaktadır.

Haberin Devamı

 Eriklide haziran ve temmuz aylarında deniz sıcaklığı 25 dereceyi bulmaktadır. Fakat Ağustos ayında Ege Denizi gibi bir sıcaklığı bulunmamaktadır. Bu nedenle Ağustos ayında Eriklinin denizi Temmuz ve Haziran ayı8ndaki sıcaklık kadar olmamaktadır.