25.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:
Yemekler içerisinde kullanılan sebze ve bitkiler sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Bu yiyecekler, ihtiyacımız olan besin değerlerini bize sağlama konusunda oldukça zengindir. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek isteyen kişiler bu sebze ve bitkileri tercih etmektedir. Enginar da sağlıklı bitkilerin başında gelmektedir.
Enginar Nedir?
Enginar, papatyagiller familyasında bulunmakta olan mavi-mor renkli çiçekleri olan çok senelik otsu bir bitkidir. Bu bitki, Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetişmektedir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir.
Yemeklerde sık şekilde yer verilmektedir. Enginarın temizliği için öncelikle enginarı soğuk suda iyice yıkamanız gerekmektedir. Yapraklarının aralarını dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekir. Ardından, bıçakla yapraklarını kesip çanak haline getirmelisiniz. Çanak haline getirdikten sonra üst kısmından iki parmak kadarını kesmeniz yeterli olacaktır.
Enginar Faydaları Nelerdir?
Enginar, kötü kolesterolü düşürmektedir. Sindirim sistemini güçlendirmesi ile birlikte mide dostu özelliği bulunmaktadır. Kan hücrelerini güçlendirir ve kilo verme sürecine destek olur. Böyle faydaları olan enginara pişirmenin ise çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Dilerseniz bir garnitür hazırlayıp enginarla birlikte pişirebilirsiniz. Limonlu su içerisinde de pişebilen enginar soğuk olarak servis edilmektedir.