EğitimElektron İlgisi En Büyük Olan Element Hangisidir?

Elektron İlgisi En Büyük Olan Element Hangisidir?

22.10.2021 - 01:27 | Son Güncellenme:

Periyodik cetvel üzerinden bakıldığı vakit belli yön kapsamında elektron ilgisi küçükten büyüğe doğru değişkenlik gösterir. Bu bağlamda elektron ilgisi büyüklüğü üzerinden farklı elementler bulunmaktadır. Peki elektron ilgisi en büyük olan element hangisidir tüm detayları ile derledik.

Elektron İlgisi En Büyük Olan Element Hangisidir

 Elektron ilgisi genel olarak periyodik cetvel üzerinden ele alınmak suretiyle anlatılır. Bu doğrultuda periyodik cetvelde yer alan elementlerin elektron ilgisi bulundukları konuma bağlı olarak farklılık gösterir.

Haberin Devamı

 Elektron İlgisi En Büyük Olan Element Hangisidir?

 Elektron ilgisi en büyük olan element klor olarak bilinmektedir. Çünkü elektron ilgisi soldan sağa doğru periyodik cetvel üzerinde artış gösterir. Aynı zamanda yukarıdan aşağı doğru da azalış ortaya çıkar. Bu doğrultuda ele alınan konum itibariyle elektron ilgisi en büyük olduğu element olarak klor ifade edilmektedir.

 Elektron İlgisine Göre Periyodik Cetvelde Büyüklük

 Elektron ilkesine bağlı olarak periyodik cetvel üzerinden büyüklük ve küçüklük yön tayini kapsamında farklılık yaratır. Bu doğrultuda soldan sağa doğru elektron ilgisi büyür. Aynı şekilde yukarıdan aşağı doğru ise azalış gösterir. Bu bağlamda enerji değeri en yüksek olan element olarak klor ifade edilir.