EğitimEkran Kartı Nasıl Öğrenilir? Ekran Kartı Özelliklerine Nereden Bakılır?

Ekran Kartı Nasıl Öğrenilir? Ekran Kartı Özelliklerine Nereden Bakılır?

11.06.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Güçlü ve kesintisiz bir çözünürlük için ekran kartının özellikleri büyük bir öneme sahiptir. Özellikle başta oyun ve programlar olmak üzere, birçok değişik amaç altında ekran kartları ön plana çıkarılır. Peki ekran kartı nasıl öğrenilir? Ekran kartı özelliklerine nereden bakılır? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Ekran Kartı Nasıl Öğrenilir Ekran Kartı Özelliklerine Nereden Bakılır

 Ekran kartları bilgisayarın özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Aynı zamanda sonradan ekleme yapılarak daha güçlü hale gelme şansı da yakalanıyor. Tabii bunu sağlayabilmek için mutlaka ekran kartın özelliklerini iyi bilmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Ekran Kartı Nasıl Öğrenilir?

 Ekran kartı açısından her bilgisayarın farklı özellikleri bulunur. Bu özellikler bilgisayarın belli bir bölümünde kayıtlı olarak yazılı biçimde bekler. Kolay birkaç yöntemi sırası ile ve aşamalı biçimde gerçekleştirmek suretiyle, bilgisayar içerisindeki ekran kartı özellikleri öğrenebilir.

 - Öncelikle başlat menüsüne giriş yapın.

 - Hemen arkasından arama bölümüne, ‘dxdiag’ yazarak arama gerçekleştirin.

 - Burada bulunan ikinci sıradaki sekmeye giriş gerçekleştirin.

 - Bu noktada bilgisayardaki ekran kartının tüm özellikleri detaylı bir şekilde alt alta yerleştirilmiştir.

 Bu kadar kolay şekilde ve dakikalar içerisinde bilgisayardaki ekran kartı özelliklerini öğrenmek mümkün. Daha sonra amaca uygun biçimde ekran kartı özelliklerini kullanmak, yenilemek ya da bilgisayarı satmak için kullanılabilir.

Haberin Devamı

 Ekran Kartı Özelliklerine Nereden Bakılır?

 En merak edilen konular içerisinde ekran kartı özellikleri nereden bakılacak olmasıdır. Tabii bunun birçok değişik amacı bulunur. Özellikle bilgisayarın performansını artırmak ve daha yüksek çözünürlük için, ekran kartı değişimi gerçekleşir. Aynı zamanda bilgisayarı satmak için özelliklerini öğrenmek ya da yenileme gibi amaçlar arasında değerlendirilir.

 Başlat menüsü üzerinden giriş yapmak suretiyle, bu bölgedeki arama motoruna, ‘dxdiag’ yazmak yeterlidir. Giriş yapılan noktadaki ikinci kısımda gerekli ekran kartı özellikleri detaylı biçimde öğrenilebilir.