EğitimEğik Yazı Nedir? Hangi Durumlarda Eğik (İtalik) Yazı Kullanılır?

Eğik Yazı Nedir? Hangi Durumlarda Eğik (İtalik) Yazı Kullanılır?

23.03.2022 - 06:07 | Son Güncellenme:

Eğik yazı nedir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan eğik yazının ne olduğunu öğrenebilir ve hangi durumda yazıldıkları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğik yazı nedir? Hangi durumlarda eğik (italik) yazı kullanılır tüm detaylarıyla derledik.

Eğik Yazı Nedir Hangi Durumlarda Eğik (İtalik) Yazı Kullanılır

Eğik yazı italik ya da yatık yazı anlamına gelen bir yazı türüdür. Genellikle metin içlerinde alıntı cümlelerini belirtmek için eğik yazı kullanılır.

Eğik Yazı Nedir?

Eğik yazının ne olduğu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Eğik yazı genelde bilgisayar ortamında kullanılan ve italik yazı olarak bilinen bir yazı türüdür. Bu yazıda eğilimli bir şekilde yazılar yazılır. Kelime anlamı olarak İtalik İtalya'ya ait olan ya da İtalyan tarzı anlamlarına gelir. Bu da İtalya'ya ait olan bir yazı anlamına gelmektedir. İtalik kelimesi ise dilimizde eğik yazı anlamına gelen ve bu anlamda kullanılan bir kelimedir.

Hangi Durumlarda (Eğik) İtalik Yazı Kullanılır?

Yazı şekillerinin hangi durumlarda kullanıldığını bilmek oldukça önemlidir. Bu sayede yazı yazarken gerekli durumlarda kolay bir şekilde yazı tipini değiştirmek mümkündür. Eğer eserlerde bir yazarın adı belirtilmezse alıntı esnasında parantez açarak eserini adının sözcükleri kullanılır. Bu şekilde yapıtlara gönderme yapılması halinde kitabının adının eğik yani italik bir şekilde yazılması gerekir.

Eğer eser içinde yazar bilgileri mevcut değilse kaynağın adının belirtilmesi ve kitap ile raporların başlıklarının da italik yazılması gerekir. Eserlerde eğer alıntılara yer verilecekse beş satırdan daha az olan alıntıları cümle aralarında italik bir şekilde yazmak gerekir. İtalik yazı şeklini genelde metinlerde ve eserlerde tercih etmek gerekir. Bu sayede metinlerde yazıların daha doğru olmasını ve eserin de doğru kabul edilmesini sağlamak mümkün olur.