EğitimDüş İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Düş Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Düş İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Düş Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

08.03.2022 - 17:02 | Son Güncellenme:

Anlam açısından iki farklı yapıya sahip olan düş kelimesi, yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Aynı zamanda Türk Dil Kurumu kapsamında Türkçe de geçerli kelimeler içerisinde yer alır. Peki, Düş ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde düş kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Düş İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Düş Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

En çok bilinen anlamı üzerinden düş kelimesi rüya ile aynı ifadeye sahiptir. Aynı zamanda herhangi bir yere çakılmak ya da kuvvet yardımıyla düşmek gibi ifade edilir. Taşıdığı bu anlamları doğrultusunda cümle içerisinde amacına göre çok fazla kullanılır. Özellikle öğrenciler bu sözcük üzerine örnek cümleleri internet üzerinden araştırıyor.

Haberin Devamı

Düş ile İlgili Cümleler Nelerdir?

İki farklı anlamı ile beraber duş üzerinden değişik ve örnek cümleler kullanmak mümkün. Özellikle rüyaları anlatması ile beraber düş kelimesi günlük yaşamda çok fazla kullanılır. Sadece günlük hayatta değil aynı zamanda birçok eserde de önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda herhangi bir yere çakılmak ve bir kuvvet ile düşmek gibi anlamları üzerinden değerlendirilir. Bu anlamları doğrultusunda sadece cümle içerisinde değil tek başına da değerlendirilir.

İçinde Düş Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

İçinde düş kelimesi geçen birden fazla örnek cümle kullanmak mümkün. Ayrıca iki değişik anlamı ile beraber bu konuda farklı cümleler ön plana çıkıyor.

‘’Dün gece bir düş gördüm.’’

Haberin Devamı

‘’Düşlerinde her zaman sen varsın.’’

‘’Dün o çok kötü düştü.’’

‘’Düş aynı zamanda Rüya anlamına gelir.’’

‘’Düşlerimi yönetebilmeyi çok isterdim.’’

‘’Merdivenlerden çok hızlı bir şekilde düştü.’’

‘’Biri onu ettirdi ve yere düştü.’’

Her iki anlamı ile beraber aynı şekilde bu sözcük cümle içerisinde kullanılabilir. Özellikle günlük hayatta rüya anlamı ile birlikte çok fazla kullanıldığını söylemek gerekir. Elbette herhangi bir kaza ve benzeri durum karşısında yere düşmek anlamı da yaygın değerlendirir.