EğitimDps Nedir, Türkçesi Ne Demek? Oyunlarda Dps Açılımı Nedir?

Dps Nedir, Türkçesi Ne Demek? Oyunlarda Dps Açılımı Nedir?

08.09.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

DPS, Damage Per Second kısaltması olarak kullanılmaktadır. DPS terimi genellikle online oyunlarda kullanılır. Açılımı ise Damage Per Second olarak bilinir. DPS nedir ve Türkçesi ne demektir, oyunlarda DPS açılımı nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Dps Nedir, Türkçesi Ne Demek Oyunlarda Dps Açılımı Nedir

DPS açılımı Damage Per Second'tır. Türkçe anlamı ise saniye başına düşen hasar miktarı demektir.

DPS Nedir, Türkçesi Ne Demek?

DPS, açılımı Damage Per Second olan bir kısaltma olarak karşımıza çıkar. Bu da Türkçe olarak saniye başına düşen hasar demektir. DPS kısaltması ile genelde online oyunlarda karşılaşıldığı için birçok kişi ne demek olduğunu merak etmektedir. DPS terimi yüksek hasar vurma potansiyeline sahip olan silah ya da karakterler için kullanılır. Bu terimi aynı zamanda karakterlerin saniyede ne kadar hasar aldığını anlamak için de kullanabilirsiniz. Kullanıcılar genellikle DPS kısaltmasını belirli karakterleri belirtme noktasında kullanırlar.

Oyunlarda DPS Açılımı Nedir?

Bu terimi farklı oyunlarda görmek mümkün olsa da karakterler arası sınıf ayrımının fazla olduğu oyunlarda daha çok görürüz. Sınıf ayrımının fazla olduğu oyunlarda belirli bir hasar sınıfı olduğu için oyundaki karakterlere DPS denir. DPS'nin açılımı Damage Per Second olarak bilinmektedir. Damage Per Second kelimesinin baş harflerinden alınarak kısaltma olarak DPS kullanılır. Bu da Türkçe anlam olarak saniye başına yapılan hasar demektir. Özellikle oyun oynamayı seven ya da online oyunlara ilgi duyan kişiler DPS terimini sıklıkla kullanır ve duyar.