Eğitim Doc Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Doc Dosyası Ne İşe Yarar?

Doc Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Doc Dosyası Ne İşe Yarar?

04.02.2022 - 01:05 | Son Güncellenme:

DOC dosyasının ne olduğu sık sık merak edilen konulardan biridir. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle DOC dosyasının ne olduğu da merak edilerek internetten araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan DOC dosyası nedir nasıl açılır öğrenebilir ve karşılaştığınızda kolaylıkla kullanabilirsiniz. DOC dosyası nedir, nasıl açılır? DOC dosyası ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Doc Dosyası Nedir, Nasıl Açılır Doc Dosyası Ne İşe Yarar

DOC dosyası Word programı ile oluşturulan her metin dosyasının uzantısıdır. Bir dosya eğer DOC dosyası ise bu dosyanın Word ile oluşturulmuş bir dosya olduğu anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 DOC Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

 DOC dosyası Microsoft Word programı ile oluşturulmuş olan tüm dosyalardır. Bu nedenle DOC dosyasının açılması için bilgisayarda Word programının bulunması gerekir. Word programı olan her bilgisayarda DOC dosyası açılır. 

 DOC Dosyası Ne İşe Yarar?

 Microsoft Word ile kaydedilen tüm dosyalar DOC uzantılı olarak bilgisayarlara kayıt olmaktadır. Bundan dolayı DOC dosyalarının açılması için Word programının yüklü olması gerekir. DOC uzantılı dosyaların tümü metin dosyalarıdır ve bu dosyaların açılması için Word programının bulunması gerekmektedir.