EğitimDerivasyon Nedir? Derivasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Derivasyon Nedir? Derivasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

04.02.2022 - 01:19 | Son Güncellenme:

Derivasyon, sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının geniş olmasından dolayı derivasyon kelimesi ne demek olduğu merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan derivasyon nedir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla doğru anlamda kullanabilirsiniz. Derivasyon nedir? Derivasyon TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Derivasyon Nedir Derivasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir

Derivasyon, Fransızca olan derivation kelimesinden dilimize geçmiş olan Fransızca kökenli bir kelimedir. Derivasyon, yön değiştirmek, başka yöne çevrilmek ya da türetmek anlamlarında kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Derivasyon Nedir?

 Derivasyon türeme, türetme, türev anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Fransızca derivation kelimesinden alıntı olan kelime dilimize Fransızcadan geçmiştir. Derivasyon kelimesi tarihte ilk kez 1934 senesinde bir eserde yer almıştır.

 Derivasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Derivasyon kelimesinin TDK sözlükte ne anlama geldiği merak edilmektedir. Kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenerek doğru anlamda kullanmak ve cümleleri de doğru anlamak mümkündür. Derivasyon yön değiştirmek, başka yöne çevirmek anlamlarında kullanılan bir kelimdir. Aynı zamanda derivasyon kelimesi dilimize derivation kelimesinden geçmiş olan bir kelimedir. Derivation Fransızcadır ve derivasyon kelimesi de dilimize Fransızcadan geçmiştir.