EğitimDana Bacon Nedir, Nasıl Yapılır? Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Dana Bacon Nedir, Nasıl Yapılır? Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

07.09.2022 - 17:11 | Son Güncellenme:

Et kültürünü seven bir millet olduğumuz için genellikle küçükbaş ya da büyükbaş hayvanın yenilen her etinden faydalanıyoruz. Dana Bacon, bir pastırma türü olarak bilinir. Aynı zamanda bu ürün, pek çok yemekte kullanılır. Buzlukta uzun bir süre dayanabilir. Kalorisi oldukça yüksek olduğu için aşırısı da zararlı olabilir. Dana bacon nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Dana Bacon Nedir, Nasıl Yapılır Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır

Yağlı ya da yağsız etleri ile çeşitli şekillerde yemekler yaparak ihtiyacımız olan proteini karşılıyoruz. Hemen hemen etsiz hiçbir yemeğin düşünülmediği Türk mutfağının içinde, Amerikan ve İngiliz et kültüründen gelen dana baconu görmek de et çeşitliliğine işaret eder.

Dana Bacon Nedir?

Dana bacon, Amerikan ve İngiliz ve mutfağına ait olan bir pastırma yani et ürünüdür. Dana Bacon için çemensiz pastırma tanımı yapmak ise çok daha doğru olabilir. Ülkemizde ise, sığır etinden elde edildiği için “dana bacon” ismi ile bilinir. Dana bacon ise, domuz etinden elde edilen ülkelerde iki farklı türde bilinir.

Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Et türleri, pek çok yemeğe lezzet verir. Bu kural olarak da bütün mutfaklar için bu durum geçerlidir. Daha zengin ve doyurucu bir göstermesi nedeni ile etli yemeklerin yeri, mutfak kültüründe çok daha başka sayılır. Dana baconun kullanıldığı yemekler çok da sınırlı değildir. Pek çok yemeğe girerek damaklarda çok lezzetli tatlar bırakır. Soğuk meze şeklinde, burgerlerin üzerinde ve omletlerle birlikte kullanılabilir.