EğitimDalız Nedir, Görevleri Nelerdir? Dalız Kulağın Hangi Bölümünde Bulunur?

Dalız Nedir, Görevleri Nelerdir? Dalız Kulağın Hangi Bölümünde Bulunur?

06.02.2022 - 03:23 | Son Güncellenme:

Dalız nedir, görevleri nelerdir internetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından dalız ne olduğu ne görevlerinin ne olduğu merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan dalız nedir öğrenebilir ve konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dalız nedir, görevleri nelerdir? Dalız kulağın hangi bölümünde bulunur tüm detayları ile derledik.

Dalız Nedir, Görevleri Nelerdir Dalız Kulağın Hangi Bölümünde Bulunur


Dalız, ses dalgalarına salyangoza iletir ve salyangoz da ses dalgalarını işitme sinirleri ile beyne iletir. Aynı zamanda vücuttaki dengesinin bozulup bozulmadığını da beyinciğe iletir.

Dalız Nedir, Görevleri Nelerdir?

Dalız, diğer adı ile kemik dolambacı içi sıvı ile doludur ve ses dalgalarını yine içi sıvı dolu olan salyangoza aktarır. Aynı zamanda dalız yer çekimine göre başın nasıl durması gerektiğini kavrayarak beyne sinyal gönderir. Dalız içerisinde tulumcuk ve kesecik de bulunur. Dalız, oval pencere içinden gelen ses dalgalarına koklea (salyangoz) iletir ve sonrasında da salyangoz ses dalgalarını işitme ile beyne iletir.

Dalız Kulağın Hangi Bölümünde Bulunur?

Dalız iç kulakta bulunur. Dalız kulakta ne işe yaradığı merak edilen kulak bölümlerinden biridir. Dalız, kulak bölümlerinin içinde salyangoz ile birlikte işitmeden sorumlu olan bir bölümdür. Dalız sayesinde işitme gerçekleşir ve dalız da iç kulakta yer alır. Dalız, oval pencereden gelen işittiği ses dalgalarını salyangoza iletir ve salyangoz da beyne ileterek işitmenin tamamlanmasını sağlar. Dalız ve salyangoz kulakta işitmenin gerçekleştiği bölümlerdir.