EğitimÇocuğun Gelişimiyle İlgilenen Bilimin Adı Nedir?

Çocuğun Gelişimiyle İlgilenen Bilimin Adı Nedir?

29.04.2021 - 01:21 | Son Güncellenme:

Çocuklar bir ülkenin geleceğini oluşturan en temel kişilerdir. Çocukların sağlıklı gelişmesi vatan için güzel evlatlar demektir. Çocukların küçükken birçok sorunu olabilmektedir. Bazı çocuklar çok utangaç ve kendi içine kapanıkken, bazıları oldukça kavgacı sinirli olabilmektedir. Sağlık alanın ilerlemesi ile çocuk gelişimi ile ilgilenen dallar ortaya çıkmıştır. Çocuk gelişimi ile kim ilgilenir? Sizler için çocuk gelişimi ile ilgili bilgileri derledik.

Çocuğun Gelişimiyle İlgilenen Bilimin Adı Nedir

Çocuk gelişimi ile ilgilenen pedagoloji denmektedir.

Haberin Devamı

 Çocuk Gelişi ile Kim İlgilenir?

 Çocuk gelişimi oldukça önemli bir konudur. Hayat ve fırsatlar çoğaldıkça insanlar her alana yayıldığı için farklı dallar ortaya çıkmıştır. Çocuk gelişimleri ile ilgilenilmeye başlamıştır. Çocuk gelişimini inceleyen dala pedagoloji denmektedir.

 Pedagoloji alanında çalışan insanlara ise pedagog denmektedir. Pedagoglar ülkemizde yeni yeni popüler olmaya başlamıştır. Çocuklar bir ülkenin geleceğini oluşturduğu için güzel yetiştirilmeleri oldukça önemlidir. Pedagoglar çocuklarla ilgili sorunları veya sorunun nedenlerini bularak çocuklara yakından yardımcı olmaktadır.

 Pedagoglar Ne İş Yapar?

 Pedagoglar öncelikle 0-10 yaş aralığında ki çocuklarla ilgilenmektedir. Bu yaş aralığındaki çocukların zihinsel, psikolojik ve fiziksel gelişmelerini yakından takip eden ve çocuğun sorunu varsa bunun çözümünü arayan kişilerdir. Pedagoglar sadece çocukların sorunlarıyla ilgilenmekle kalmayarak doğru çocuk yetiştirebilmek adına rehberlik hizmeti de vermektedir. Çocukların sorunları küçükken çözülmelidir aksi takdirde bu sorunlar ileride büyük sorunlara veya özgüven kayıplarına yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

 Pedagog Desteği Hangi Durumlarda Alınmalı

 Pedagog desteğine çocuğun yaşadığı herhangi bir sorunda başvurulması gerekmektedir. Sorunların başlangıçta çözülmesi daha kolaydır. Pedagoga şu durumlarda başvurulabilir;

  • Çocuğun yalan söylemesi
  • Tuvalet sorunu
  • Uyku sorunu
  • Kardeş kavgaları
  • Teknoloji bağımlılığı
  • Uyumsuzluk problemleri
  • Yemek sorunları

 Pedagoglara her türlü sorunda başvurulabildiği gibi sadece sorun olmasını beklemeden de başvurulabilmektedir. Çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiğini öğrenmek için ebeveyn danışmanlığı da yapılmaktadır.