EğitimBilişsel Psikoloji Nedir, Ne İşe Yarar? Bilişsel Psikoloji İlgi Alanları Nelerdir?

Bilişsel Psikoloji Nedir, Ne İşe Yarar? Bilişsel Psikoloji İlgi Alanları Nelerdir?

06.02.2022 - 16:43 | Son Güncellenme:

Bilişsel psikolojinin ne olduğu birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen konulardan biridir. Özellikle psikolojiye ilgi duyan kişiler tarafından bilişsel psikoloji merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan bilişsel psikolojinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenebilir ve buna göre doğru anlamda kullanabilirsiniz. Bilişsel psikoloji nedir, ne işe yarar? Bilişsel psikoloji ilgi alanları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Bilişsel Psikoloji Nedir, Ne İşe Yarar Bilişsel Psikoloji İlgi Alanları Nelerdir

Bilişsel psikoloji, insanların nasıl düşündüğünü inceleyen bir psikoloji alanıdır. Bilişsel psikolojide düşünmenin algı, hafıza, dikkat, planlama ve dil gibi süreçlerle ilgili olduğu savunulur.

Haberin Devamı

 Bilişsel Psikoloji Nedir, Ne İşe Yarar?

 Bilişsel psikoloji insanların nasıl düşündüğünün bilimidir. Dikkat, hafıza, algı, eylem planlama, hafıza ve dil gibi süreçler ile düşünmenin ilgi olduğu düşünülür. Bu bileşenlerin tümünün kişilerin kim olduğunu ve nasıl davrandığını şekillendirdiği savunulur. Bu kavramların bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde olması mümkündür. Bilişsel psikoloji, hem bilişsel sinirbilimini kapsar hem de geleneksel psikolojik yaklaşımı kapsar.

 Bilişsel Psikoloji İlgi Alanları Nelerdir?

 Bilişsel psikolojinin ilgi alanları yeni şeylerin öğrenilmesi, keşfedilmesi, bir şeylerin hatırlanması, hayal kurulması ve düşünme aktiviteleridir. Bilişsel psikoloji ile psikologların kişilerin bilgiyi nasıl anladıklarını, nasıl sakladıklarını ve bilinçlerine nasıl geri getirdiklerini inceler. Bilişsel psikolojinin kurucuları da Ulric Neisser ve George Miller'dır. Bilişsel psikoloji insanların düşüncelerini inceler ve bu düşüncelerinin nasıl ve nelere bağlı olduğuyla ilgilenir.