EğitimBileşik Kesir Nedir? Bileşik Kesir Örnekleri Nelerdir?

Bileşik Kesir Nedir? Bileşik Kesir Örnekleri Nelerdir?

11.05.2021 - 14:18 | Son Güncellenme:

Bileşik kesir konusu son derece önem arz eden bir matematik konusu olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda bazı öğrenciler bu konuyu anlama noktasında güçlük yaşayabiliyor. Bu sebeple çok fazla araştırılan konular arasında yerini alıyor. Sizin için Bileşik kesir nedir? Bileşik kesir örnekleri nelerdir konularını tüm detayları ile birlikte derledik.

Bileşik Kesir Nedir Bileşik Kesir Örnekleri Nelerdir

 Bileşik kesir konusunda bilgi sahibi olmak son derece önemlidir. Bu sayede ilerleyen süreçte matematik problemlerinin çözümü kolaylıkla bulunabilir bir hale gelir. 

Haberin Devamı

 Bileşik Kesir Nedir?

 Bileşik kesirler ile alakalı olarak bilinmesi gerekli olan en önemli konuların arasında bileşik kesir nedir sorusunun yanıtının iyice öğrenilmesi yerini almaktadır. Bu konu kişi tarafından çok iyi anlaşıldığı takdirde karşı karşıya kalınan problemlerin çözümü de bu ölçüde büyük bir kolaylık kazanacaktır. Bileşik kesir nedir şeklinde sorulan soruya verilebilecek en doğru cevap ise şu şekilde olacaktır: Payı paydasından büyük ya da payı paydasına eşit durumda olan kesirlere bileşik kesir denilmektedir. 

 Bileşik Kesir Örnekleri Nelerdir?

 Bileşik kesir konusunun her birey tarafından kolaylıkla anlaşılabilir olması adına verilecek örneklerin önemi son derece büyük olmaktadır. Çünkü konun netleşmesi noktasında örnek kullanımının önemi çok kritik olmaktadır. Bu anlamda bileşik kesirler ile alakalı olarak pek çok örnek gösterilmesi mümkün olmaktadır. Bu örneklerin verilmesinin en büyük nedeni ise her bireyin konu hakkında daha net bir bilgiye sahip hale gelmiş olmasını sağlamaktır. 

Haberin Devamı

 Birleşik kesir nedir sorusuyla karşılaşan her birey için bir cevap niteliği taşıyan birleşik kesir örnekleri aşağıda verilmektedir: 

 Payı paydasından büyük olan bileşik kesir örnekleri:

 5 10 55 8 20 1000 150

 _____ _____ ____ ____ ____ ______ ______ 

 4 7 50 4 15 100 90 

 Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi payı paydasından büyük olan kesirler ile karşılaştığınızda onların bileşik kesirler olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. 

 Payı paydasına eşit olan bileşik kesir örnekleri;

 5 10 50 8 20 100 1000
 ___ _____ ____ ____ ____ _____ _____

 5 10 50 8 20 100 1000

Yukarıda verilmiş örneklerde olduğu gibi payı paydasına eşit olan kesirler gördüğünüzde o kesirlerin esasında bileşik kesirler olduklarını kolaylıkla anlamanız mümkün olacaktır. Bu sayede bileşik kesirler ile alakalı bir problem ile karşılaştığınızda o problemi çok basit bir şekilde çözmeniz mümkün hale gelecektir. Bu anlamda bileşik kesir konusunu çok iyi anlayabilmek için verilen örnekleri çok iyi incelemenizde oldukça büyük bir yarar olacaktır. Bu örnekleri ne kadar iyi inceler iseniz konu hakkındaki bilginizi o ölçüde arttırmış olursunuz.