Eğitim Basketbol Sahası Ölçüleri Nelerdir? Pota Ve Basketbol Topu Ölçüleri

Basketbol Sahası Ölçüleri Nelerdir? Pota Ve Basketbol Topu Ölçüleri

09.02.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Basketbol sahası ölçüleri birçok basket sever tarafından araştırılan konulardan biridir. Özellikle sporcular ve basketbola ilgi duyan kişiler tarafından internet üzerinden de sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan basketbol sahası ölçülerini öğrenebilir ve buna göre gerektiğinde bilginizi kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Basketbol sahası ölçüleri nelerdir? Pota ve basketbol topu ölçüleri hakkında detayları derledik.

Basketbol Sahası Ölçüleri Nelerdir Pota Ve Basketbol Topu Ölçüleri

Basketbol sahası ölçüleri standart olarak 28 m X 15 m olması gerekmektedir. Basketbol sahasının uzun kenarı 28 m kısa kenarı da 15 m olmaktadır.

Haberin Devamı

 Basketbol Sahası Ölçüleri Nelerdir?

 Ülkemizde en çok sevilen sporlardan biri de basketboldur. Bu nedenle saha ölçüleri de birçok kişi tarafından merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Basketbol sahasının ölçüleri standarttır ve tüm sahalar da aynı ölçüye sahiptir.

 Basketbol sahasının ölçüleri FIBA standartlarına göre belirlenmiştir ve bu ölçü de 28 m x 15 m ölçüsüdür. Basketbol sahasının uzun kenarının 28 m olması gerekirken kısa kenarının da 15 m olması gerekmektedir.

 Pota ve Basketbol Topu Ölçüleri

 Basketbol potası ölçüleri de birçok kişi tarafından internetten araştırılan konular arasındadır. Basketbol potasının çember çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisinin de 1,20 metre olması gerekir. Yerden yüksekliği de yaklaşık olarak 3,05 metre olur. Basketbol topunun ölçüleri 567 ile 650 gr arasında ve 75 ile 78 cm çevre genişliğine sahip olması gerekir.