EğitimBaraka Ne Demek? Baraka Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Baraka Ne Demek? Baraka Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

30.08.2022 - 14:57 | Son Güncellenme:

Türk Dili tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin dillerinden bazı kelimeleri kendilerine katmıştır. Bu nedenle de pek çok yabancı kökenli kelime dilimize girmiştir. Bunlardan birisi de baraka kelimesidir. Baraka ne demek? Baraka TDK sözlük anlamı nedir? İşte baraka hakkında merak edilenler.

Baraka Ne Demek Baraka Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Baraka kelimesi kökeni İtalyanca olmaktadır. Dilimize İtalyancadan girmiş olan baraka kelimesi anlamı merak edilmektedir.

Baraka Ne Demek?

Baraka kelimesinin İtalyanca karşılığı barraca şeklinde olmaktadır. Anlamı ise hafif şeylerden yapılmış eğreti yapı şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde dilimize kullanılan kelimelerin anlamları bulunmaktadır. Baraka kelimesi de bunlardan biridir. Baraka kelimesinin kökeni İtalyancadır. Fakat günlük hayatta çok sık kullanılmaktadır. Baraka kelimesinin Türk Dil Kurumunda anlamı şu şekildedir:

- Tahta, çinko gibi hafif şeylerden yapılmış, temelsiz, eğreti yapı

Baraka kelimesinin anlamını öğrenen kişiler cümle içerisinde bu kelimeyi daha kolay kullanabilmektedir. Baraka kelimesinin cümle içerisinde kullanılmış örneği ise şu şekildedir:

- Tren şehre girdiği zaman yerli halkın barakaları görünür.
- Kendine barakadan kalacak yer yapmış.