EğitimAvicenna Ne Demek, Türkçesi Nedir? İbn'i Sina'ya Nede Avicenna Denir?

Avicenna Ne Demek, Türkçesi Nedir? İbn'i Sina'ya Nede Avicenna Denir?

24.07.2022 - 02:33 | Son Güncellenme:

Avicenna tıp dünyasında büyük katkıları ile bilinmektedir. Çalışmaları ile dünyaya adını yazdıran ve unutulmaz bilim insanı olan Avicennanın kim olduğu da merak edilmektedir. Peki Avicenna ne demek, Türkçesi nedir? İbn'i Sina'ya neden Avicenna denir? İşte, Avivenna hakkında merak edilen tüm detaylar.

Avicenna Ne Demek, Türkçesi Nedir İbni Sinaya Nede Avicenna Denir


İbn-i Sina döneminde oldukça başarılı işler yapmış bir kişi olarak tanınmaktadır. Ayrıca İbni Sina pek çok kişi tarafından da Avicenna adı ile bilinmektedir.

Avicenna Ne Demek? Türkçesi Nedir?

Avicenna tıp dünyasında büyük katkılar sağlaması ile bilinen İlam bilginlerinden İbn-i Sina'ya batılılar tarafından verilen isimdir. İbn-i Sina çalışmaları ile tıp tarihine adını altın harfler ile yazdırmıştır. 16. ve 19. yüzyıllar arasında tüm dünyanın tıbbi referans olarak benimsediği bilim adamı olarak dikkat ekmektedir. Batılı kaynaklara bakıldığında ise hekimlerin piri ve hükümdarı olarak anılmakta ve tanımlanmaktadır.

İbn-i Sina Buhara yakınındaki Efsane köyünde 980 yılında dünyaya gelmiştir. Hamedan şehrinde ise 1037 yılında vefat etmiştir. Tıp ve felsefe alanında ve farklı alanlarda yaklaşık olarak 200 kitap yazmıştır.

İbn-i Sina'ya Neden Avicenna Denir?

İbn-i Sina'ya Avicenna simini Batılılar vermiştir. Bu isim çalışmaların ödülü olarak verilmiştir. Avicenna'nın anlamı ise Bilginlerin Hükümdarı anlamına gelmektedir. Felsefe, fizik ve tıp alanlarında ve daha çok alanlarda çalışmalar yapmıştır. Eserlerinin çoğu batı dillerine çevrilmiştir. Eserlerini Türkçe yazmamıştır. Bu nedenle Avrupa ve dünyada İranlı filozof olarak tanınmıştır.