EğitimArtvin El Sanatları Nelerdir? Maddeler Halinde Artvin'in El Sanatları

Artvin El Sanatları Nelerdir? Maddeler Halinde Artvin'in El Sanatları

11.02.2022 - 15:13 | Son Güncellenme:

Artvin el sanatlarının neler oldukları birçok kişi tarafından araştırılan sanatlardan biridir. Özellikle sanata ilgi duyan kişiler tarafından Artvin el sanatları araştırılarak öğrenilen sanatlar arasındadır. Bu bakımdan Artvin el sanatlarının neler olduğunu öğrenebilir ve bu sanatları da öğrenme imkanına sahip olabilirsiniz. Artvin el sanatları nelerdir? Maddeler halinde Artvin'in el sanatlarını tüm detayları ile derledik.

Artvin El Sanatları Nelerdir Maddeler Halinde Artvinin El Sanatları

 Artvin el sanatları dokumacılık, ehram, çömlekçilik, ağaç işleri olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Artvin El Sanatları Nelerdir?

 El sanatları ülkemizde oldukça değerli ve önemli sanatlar arasında yer almaktadır. Özellikle el emeğinin olması sanatları daha kıymetli bir hale getiren durumlar arasındadır. Artvin'in ormanlar ile kaplı olması elbette ağaç işliğinde gelişilmesini ve bu da ahşap işlerinde gelişilmesini sağlamıştır. Tarım, dokuma, ağaç işleri, ehram ve çömlekçilik Artvin'in gelişmiş olan el sanatları arasında yer almaktadır.

 Hayvan sırtlarında kullanılmakta olan eyer, semer ve heybe de Artvin'de el ile yapılan eşyalar arasında yer alır. Aynı zamanda Artvin'de kilim ve şal dokumacılığı da oldukça fazla yapılmaktadır. Dokumacılık özellikle Artvin'in Yusufeli ilçesinde birçok kişi tarafından yapılmakta ve bu işten para kazanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Ehram özellikle kadınlar tarafından masa örtüsü olarak kullanılan bir örtüdür ve Artvin'in el sanatları arasında yer almaktadır. Çömlekçilik ise Artvin'de uzun yıllardır yapılmakta olan bir el sanatıdır. Hemen hemen Artvin'de yaşayan herkes çömleklerin nasıl yapıldığını bilir ve çömlekçilik yapar.

 Maddeler Halinde Artvin'in El Sanatları

 Artvin'de yapılan el sanatları şu şekildedir.

Çömlekçilik: Eski dönemlerden beri Artvin'de en yaygın olarak yapılan el sanatları arasında çömlekçilik vardır.

Dokumacılık: Özellikle Artvin Yusufeli ilçesinde yapılan dokumacılık kilim, şal ve ehram dokumacılığı olarak yapılır.

Ağaç İşleri: Artvin yeşil bir il olduğundan hediyelik eşyalar ahşaptan yapılır ve bu da el sanatlarında ağaçların kullanılmasını sağlar.