EğitimAradığınız Kişiye Şu Anda Ulaşılamıyor Ne Demek? Engelleme Olabilir Mi?

Aradığınız Kişiye Şu Anda Ulaşılamıyor Ne Demek? Engelleme Olabilir Mi?

24.05.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Çağımızın olmazsa olmaz ihtiyaçlarından bir tanesi de iletişim ihtiyacıdır. Teknolojini gelişmesi ile uzaklar yakın olmuştur. Her an her şekilde istenilen kişilere ulaşım sağlanabilmektedir. Ancak durum ne kadar gelişmiş gibi görünse de hala bazı yerler ile telefon iletişim sorunu bulunmaktadır. Cep telefonlarının günümüzde hala çekmeme ihtimalleri bulunmaktadır. Bu anlamda telefon operatörler müşterilerine yönelik bir takım sesler dinlettirmektedir? Peki bu sesli yanıtlar ne anlama gelmektedir? Telefonun çekmediğini mi, kapalı olduğunu mu ya da engellendiğini mi anlamak gerekir? İşte, sesli yanıt ile ilgili detaylar.

Aradığınız Kişiye Şu Anda Ulaşılamıyor Ne Demek Engelleme Olabilir Mi

Telefon operatörleri tarafından "Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz" ifadesi ile karşılaşıldığında üç durumun söz konusu olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Aradığınız Kişiye Şu Anda Ulaşılamıyor Ne Demek? 

 Bu yanıt sistemi karşıdaki kişi aranır aranmaz hemen geliyorsa aranılan kişinin telefonunun kapalı olduğu anlamına gelir. Ancak arama yaptıktan sonra bir süre bekledikten sonra bu yanıt geliyorsa buda hattın çekmediği anlamına gelmektedir.

 Yanıt Sitemi Engelleme Olabilir mi?

 Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor, yanıtı engelleme de olabilir. Bunun için belli aralıklarda birkaç kere denemek gerekmektedir. Sürekli aynı durum ile karşılaşılıyorsa büyük bir ihtimal engelleme söz konusu olabilir.