EğitimAraba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Araba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

27.05.2021 - 11:23 | Son Güncellenme:

Araç kullanmak isteyen kişilerin en çok zorlandığı konulardan biri de arabaların park edilmesidir. Araçların park edilmesi pek çok kişinin zorlandığı bir durumdur. Yeni ehliyet alacak veya alan kişiler arabaların kolayca nasıl park edileceğini araştırarak daha detaylı bilgilere ulaşmak isteyebiliyor. Araba nasıl park edilir? Araba park etmenin püf noktaları nelerdir? Araba park etme kolaylıklarını içeren detayları derledik.

Araba Nasıl Park Edilir Araba Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir

Araba park etme konusunda uygulanan bazı teknikler bulunuyor. Park edilecek olan alan da, nasıl park edileceği yöntemleri için oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 Araba Nasıl Park Edilir?

 Araç kullanan bireylerin çok zorlandığı birçok konu bulunuyor. Yeni ehliyet alan bireyler, park etme konusunda büyük sorunlar yaşayabiliyor. Günümüzde nüfusun artışıyla birlikte, araç sayıları da doğru orantılı olarak artışa geçiyor. Park etme konusundan daha çok, park edebilecek bir yer bulmak daha zordur. Araç sürücüleri buldukları boşluğa arabayı nasıl park edeceğini düşünerek hareket edebiliyor.

 Araba park etmenin bazı şekilleri bulunur. Düz park etme, yatay park etme veya geri park etme gibi birçok farklı türü bulunuyor. En çok kullanılan park türü yatay park etme türüdür. Yatay park etme, iki aracın arasında oluşan boşluğa park etme durumudur. Sürücüler iki aracın arasını kontrol ederek, aracın sığıp sığmadığını gözüyle kontrol etmelidir.

Haberin Devamı

 Araba Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

 Araç sürücülerinin en çok araştırdığı konulardan birisi de, araba park etmenin püf noktalarıdır. Araç park etme işlemlerinde uygulanması gereken birçok teknik bulunuyor. İki araç arasına park edileceği zaman, boşluğun önündeki araçla paralel olarak yan yana gelinmelidir. Tamponların birbirlerine paralel olmasıyla birlikte direksiyon tamamen sağa / sola kırılmalıdır. Kaldırıma sıfır yanaşmamak gerekir. 45 derecelik açının oluşmasıyla birlikte, manevra yapılarak araç tamamen boşluğa yerleştirilir.