EğitimApartheid Ne Demek? Apartheid Sistemi Nedir?

Apartheid Ne Demek? Apartheid Sistemi Nedir?

08.06.2022 - 17:19 | Son Güncellenme:

Apartheid kelimesi ayrılık anlamına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Güney Afrika Cumhuriyeti ve Güneybatı Afrika'da 1948-1994 yılları arasında iktidarda bulunan Ulusal Parti hükümeti tarafından çıkarılan ve ırksal ayrımcılığı savunan bir sistem olarak bilinmektedir. Kısaca eskiden uygulanan bir ırk ayrımı sistemi olduğu söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Apartheid Ne Demek Apartheid Sistemi Nedir

Apartheid, eskiden Güney Afrika Cumhuriyeti'nde uygulanmakta olan bir ırk ayrımı sistemi olarak bilinmektedir. Apartheid kelimesi Afrika'da 1948'de sözlüğü giren bir kelimedir. Apartheid' sistemi, eski dönemlerde devlet politikası olarak uygulanmaktaydı. Irk ayrımcılığı olarak bilinmektedir. Apartheid sistemi, beyaz ırkın diğer ırklara göre daha üstün olduğunu benimsemektedir.

Apartheid Ne Demek?

Apartheid, Türkçede ayrılık anlamına gelmektedir. Apartheid düşüncesine göre beyaz ırkın diğer ırklardan daha üstün olduğu savunulmaktadır. Güney Afrika uzun yıllar boyunca beyaz ırkın yönetimdedir. Siyahilere ve beyaz olmayan etnik gruplara karşı uygulanan ayrımcılık olduğu ifade edilebilir. Apartheid, ayrımcılık tabanında yürütülmekte olan bir politika olma özelliğine sahiptir. 1948-1994 yılları arasında uygulanan bir sistem olma özelliğindedir.

Apartheid Sistemi Nedir?

Apartheid sistemi, ülkede bulunan Avrupalı azınlığın yönetimi kontrol edebilmesi için düzenlenen bir terim olduğu bilinmektedir. Apartheid aynı zamanda ayrılık olarak da ifade edilebilir. Apartheid, kısaca ayrımcılık tabanında yürütülen bir politika olarak bilinmektedir. Apartheid sistemi, ırksal ayrımcılığı savunan bir sistem olma özelliğine sahiptir. Beyaz ırkın diğer tüm ırklara göre daha üstün olduğu görüşünü savunmaktadır.