Eğitim Ağlama Duvarı Nedir, Nerededir? Ağlama Duvarı'nın Hikayesi Nedir?

Ağlama Duvarı Nedir, Nerededir? Ağlama Duvarı'nın Hikayesi Nedir?

04.02.2022 - 13:36 | Son Güncellenme:

Özellikle eski dönemlerden günümüze ulaşmış hikayesi ile ağlama duvarı öne çıkmaktadır. Günümüzde diğer yandan dini açıdan da önemli bir yere sahiptir. Peki, ağlama duvarı nedir, nerededir? Ağlama duvarının hikayesi nedir tüm detayları ile derledik.

Ağlama Duvarı Nedir, Nerededir Ağlama Duvarının Hikayesi Nedir

 Kudüs'te yer alan ağlama duvarı özellikle tarihi hikayesi ile beraber önemli bir yer tutar. Günümüzde hala hikayesi üzerinden ve ayrıca dini açıdan Yahudiler tarafından önemli bir yere sahiptir. Turistik amaçlı da dünya çapında ziyaret edilen bir bölgedir.

Haberin Devamı

 Ağlama Duvarı Nedir, Nerededir?

 Ağlama duvarı aynı zamanda kotel olarak bilinmektedir. Kudüs'ün eski şehrinde yer alan ve kireç taşından yapılmış bir tarihi duvardır. Özellikle muhabbetin batı tarafında bulunması ile beraber bu duvar O yüzden batı duvarı olarak da bilinir. İslam ve Arap dünyası açısından ise bu durum aynı zamanda Burak duvarı olarak da bilinmektedir.

 Ağlama Duvarının Hikayesi Nedir?

 965 yılında Kral Solomon (Süleyman peygamber) tarafından inşa edilmiş büyük bir yapı bulunmaktadır. Yahudilerin bu kutsal toprakları ise M.S. 70 yılında yıktırılmıştır. Aynı zamanda ibret olsun diye Batı kısmındaki duvar bırakılmıştır.

 Yıllar içerisinde ise işte batı bölümünde kalan bu duvar ağlama duvarı olarak akıllara kazınmıştır. Günümüzde hala özellikle Yahudiler tarafından çok fazla ziyaret edilmekte ve Ağlama duvarı olarak bilinmektedir. Bu sebepten dolayı dini açıdan da önemli bir yere sahip olan yapı olarak ön plana çıkar.