EgeTürkiye Horeca Fair’de buluştu

Türkiye Horeca Fair’de buluştu

25.01.2025 - 00:01 | Son Güncellenme:

Gastronomiden turizme, otel ve restoranlardan ambalaj ve paketlemeye kadar farklı sektörleri tek çatı altında buluşturan HORECA, HORECA EDT, Pack Fair fuarları sektörün buluşma noktası oldu

Türkiye Horeca Fair’de buluştu

GL Platform tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen 6’ncı Uluslararası Otel Restaurant, Cafe, Çamaşırhane Ekipmanları, Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA Fair), 6’ncı Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), 3’üncü Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) kapılarını aynı gün açtı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen HORECA Fair; fırın, dondurma ve pastane ekipmanları özel bölümüyle büyük ilgi gördü. Federasyona bağlı 41 Oda, HORECA Fair’e çıkarma yaptı. Ev dışı tüketim ürünleri sektörünü bir araya getiren HORECA EDT ile ambalaj ve paketleme teknolojilerinin sergilendiği Pack Fair Türkiye de yenilikçi ürünlerle, profesyonel ziyaretçileri buluşturdu. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, her biri diğerini destekleyen 3 sektörün aynı anda buluşmasının çok önemli olduğunu söyledi. Sektörün ihtiyaç duyduğu 6 bine yakın farklı ürün kalemi, yine sektörün ayağına getirdiklerini söyleyen Ceylan, “Bunu turizm sezonu başlamadan yaparak otelden restoranlara, ambalaj sektöründen gıda ürünlerine kadar farklı sektörlerin aynı anda aynı merkezden ihtiyaçlarını temin etmelerinin yolunu açtık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Horeca Fair’de buluştu

Sektörün buluşma noktası fuarda otel tekstili, mobilyaları, ambalaj, gıda, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan yaklaşık 400 marka yer aldı. Fuar aynı zamanda birbirinden farklı konularda panellere de ev sahipliği yaptı.

41 Oda çıkarma yaptı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf Sanatkârlar Federasyonu Genel Başkanvekili Halil İbrahim Balcı, farklı illerden 41 ayrı Oda başkanı ile birlikte dev iş birliği için HORECA Fair’e geldiklerini söyledi. Balcı, Türkiye’nin en temel besin kaynağını üreten dinamik ve stratejik bir sektör olduklarını belirterek, “Fırıncı esnafımız gelişen teknoloji ve inovatif ürünleri yakından takip ettiği kadar aynı zamanda bunları ilk uygulayanlardır. Bu yüzden makina ekipmanlarını incelemek, kıyaslamak ve satın alma noktasında fuarlar bizim için çok önemli. Ekmek üretiminde maliyeti düşürebilmek, sağlıklı ürünleri vatandaşlarla buluşturmak için koyduğumuz hedeflere tüm fırıncı esnafımız büyük katkı sunuyor. Tüm katılımcılarımıza bu noktada teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kol kola yürüyoruz’

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata ise HORECA Fair’in gastronomi ve turizm sektörünü başarıyla harmanladığına dikkat çekerek, esnafın da ekonomiye büyük katkı sağlayacak bu fuara katılarak destek verdiğini söyledi. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da, HORECA Fair’in destekçisi olduklarını ifade ederek, “Ülkemizde üretilen ürünleri ihraç ederek yurtdışı pazara açılmanın yolu fuarlardan geçiyor. 2025 yılında metrekare fuar desteğini bin 750 liraya çıkardık. Tüm üyelerimizin faydalanmasını istiyoruz” dedi. Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEPLASDER) Başkanı Şener Gençer de HORECA ile plastik sektörünün kol kola yürüdüğünü ifade ederek, “Birbirini destekleyen sektörlerle bu fuarın büyüyeceğine tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.