EgeSüper matematikçiler Ege Lisesi’nde yarıştı

Süper matematikçiler Ege Lisesi’nde yarıştı

08.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel Ege Lisesi tarafından düzenlenen ve Ege Bölgesinin iddialı matematikçilerini bir araya getiren 13. Okullararası Matematik Yarışması’nın ödül töreni, Yüksel Eraslan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Süper matematikçiler Ege Lisesi’nde yarıştı

Bu yıl Ege Bölgesi’ndeki 41 ilköğretim okulu, 35 liseden toplam 182 öğrenci yarışmaya katıldı. Eleme ve final sınavının ardından alınan toplam puanlarla ilköğretim kategorisinde Özel Fatih İlköğretim Okulu birinci, Özel Ekin İlköğretim Okulu ikinci, Özel Çakabey İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu, Özel Çakabey ve İzmir Kız Lisesi (AAnadolu), ilk üç sırayı paylaştı.

Haberin Devamı


Deniz canlılarını tanıdılar

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2. sınıf öğrencileri, “Urlalı kardeşlerimizle eğitim ve eğlence projesi” kapsamında Urla İskele İlköğretim Okulu 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerini hem bilgilendirdi hem de eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı. Proje kapsamında ilköğretim öğrencileri arasında “Deniz Canlıları” konulu resim yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Mesut Önen, Yrd. Doç. Sanem Sunlu ve İdare Amiri Duygu Şen madalya verdi. Palyaçoyla eğle-nen çocuklara kitaplar armağan edildi. Öğrenciler etkinliğinin sık sık tekrarlanma-sını istedi.

Yüksek Teknoloji’de KARİYER GÜNLERİ

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mühendislik Fakültesi ve Girişimcilik Topluluğu tarafından 1. İYTE Kariyer Günleri düzenlendi. Mezuniyete hazırlanan gençleri iş dünyasına hazırlamak için düzenlenen etkinlikte, öğrenciler başarılı şirket temsilcileriyle tanıştı. İlk gün etkinliğine konuşmacı olarak İzmirli ünlü işadamı Kemal Zorlu da katıldı.