EgePara kasasını bile unuttuk

Para kasasını bile unuttuk

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda geçen yıl, aralarında para kasası, diş protezi ve birincilik kupasının da olduğu 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçirildi

Para kasasını bile unuttuk

Milyonlarca yolcunun kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda geçen yıl 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti. Yolcuların bir kısmının yanlarında getirdiği bavul, çanta ya da ziynet eşyalar kayıp eşya bürosunda muhafaza edilerek korunuyor. valiz ve çantaların bulunduğu kayıp eşya bürolarında, güvenlik personeli bekletiliyor ve izinsiz kimsenin girişine izin verilmiyor. Bir yıl boyunca muhafaza edilen eşyalar, eğer sahibi çıkmazsa, başta hayır kurumları olmak üzere doğal afetlerden etkilenenlere bağışlanıyor. 2019 yılında 11 bin kayıp eşya kaydı oluşturuldu, geçen yıl pandemi nedeniyle uçuşların kısıtlanmasından dolayı bu rakam 6 bin 500’e kadar düştü. Gözlük, şarj aleti, kulaklık, baston, bebek arabası, giysi, para kasası, dambıl, diş protezi, cep telefonu, fincan ve fotoğraf makinesi gibi eşyalar dikkat çekti.
İçinde ne ararsan var
Birçok eşyanın uçağa gecikme stresinden dolayı unutulduğunu belirten Terminal İşletmecisi TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, “Burada terminal içerisinde işlettiğimiz kayıp eşya ofisi, bizim iç hat ve dış hat terminallerinde unutulan ve kaybedilen eşyaları barındırdığımız yer. Genelde uçak içlerine karışmıyoruz, bunlar havayolları ve yer hizmetleri kuruluşlarının kendi kayıp bagaj ofislerinde idame ettiriliyor. Oldukça yüksek bir kayıp buluntu eşya oranı var. Yolcularımız anahtardan tutun gereksiz bagajlarına, cüzdanlara, kemerlere kadar birçok malzemeyi unutuyor. Biz bunların hepsini kayıp eşya ofisimize alıyoruz. Gerek web sitelerimizde gerek danışmalarımızda kayıp eşya büromuzun telefon numaraları mevcut. Yolcumuz herhangi bir malzemesini unuttuğunda bu numaralardan bize ulaşıp sorgulama yapabiliyor” dedi.
Bir yıl boyunca saklanıyor
Eşyaların bir yıl beklendikten sonra hayır kurumlarına bağışladığını kaydeden Balcı, “Yaklaşık 1 yıl kadar burada saklama süremiz var. Bu bekleme süresinden sonra, artık sahibi çıkmayacağı için unutulan bu eşyaları çeşitli hayır kurumlarına bağışlayarak değerlendiriyoruz. Ayrıca sel, deprem gibi doğal felaketler yaşandığında çok fazla ihtiyaç olan ürünleri, buradan temin ediyoruz. İzmir depreminde yüklü miktarda ürünleri bağış yaptık” diye konuştu.

Yazarlar