EgeÖzel Ege Lisesi sınav üssü oluyor

Özel Ege Lisesi sınav üssü oluyor

06.09.2017 - 02:31 | Son Güncellenme:

Özel Ege Lisesi, dünyada 2 binden fazla üniversiteye kabul aşamasında önemli rol oynayan Scholastic Aptitude Test (SAT) merkezi oldu.

Özel Ege Lisesi sınav üssü oluyor

Amerikan yüksek öğretim kurumu olarak bilinen College Board tarafından SAT merkezi ilan edilen Özel Ege, 2017-2018 öğretim yılından itibaren lisans eğitimini Amerika ve diğer birçok ülkedeki saygın üniversitelerde sürdürmek isteyen öğrencilere sınav üssü olacak.

Haberin Devamı

İzmir’in ilk merkezi

Her yıl yaklaşık 180 ülkede 7 binin üzerinde test merkezinde milyonlarca öğrenci SAT’a girerken, Türkiye’de de SAT’a olan talep günden güne arttı. SAT merkezi olacak okulları özenle seçen College Board, bu yıl itibarıyla Özel Ege Lisesi’ni Türkiye’deki SAT merkezlerinden biri olarak onayladı. Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, “Okulumuz İzmir’deki ilk üye okul olarak lise öğrencileri için düzenlenen AP programına (The Advanced Placement Program) katılıp AP Fizik B, Kimya, Biyoloji ve Calculus AB derslerinin verilmesi için onay aldı. Öğrencilerimiz üniversite düzeyinde bilgi ve becerilere sahip olacak” dedi.