EgeO kupa İzmir’e gelecek

O kupa İzmir’e gelecek

09.05.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

FIBA Şampiyonlar Ligi 8’li Finalleri’nde Pınar Karşıyaka, Casademont Zaragoza’yı müthiş mücadele sonrası yendi ve adını finale yazdırdı. Yeşil kırmızılı ekip, son şampiyon Hereda San Pablo Burgos’la karşılaşacak. Nagorny Spor Salonu’ndaki final bugün saat 19.00’da başlayacak

O kupa İzmir’e gelecek

İzmir Milliyet Rusya’da düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi 8’li Finalleri’nde ERA Nymburk’tan sonra yarı finalde İspanyol ekibi Casademont Zaragoza’yı da müthiş mücadele sonrası 84-79 yenerek adını finale yazdıran temsilcimiz Pınar Karşıyaka, sadece İzmir’e değil, tüm ülkeye büyük mutluluk yaşattı.

Haberin Devamı

Hakemin bitiş düdüğüyle sevinç çığlıkları atan Pınar Karşıyakalılar, Başantrenörleri Ufuk Sarıca’ya koştu. Salonu Kaf-Sin-Kaf sesleriyle inleten yeşil kırmızılılar, dakikalarca birbirlerine sarılarak finale çıkmanın haklı gururunu yaşadı. Pınar KSK, bugün vitrininde eksik tek kupa olan Avrupa şampiyonluğu için parkeye çıkacak. Yeşil kırmızılı ekip, finalde son şampiyon Hereda San Pablo Burgos’la karşılaşacak. Nagorny Spor Salonu’ndaki final saat 19.00’da başlayacak. Tivibu Spor’dan şifresiz yayınlanacak final öncesi, saat 16.00’da Zaragoza ile SIG Strasbourg üçüncülük mücadelesi verecek.

O kupa İzmir’e gelecek

‘Hiç pes etmedik’

Yeşil kırmızılara basketbolda çağ atlatıp 2014 yılında Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı, 2015’te ise 28 yıl sonra lig şampiyonluğunu kazandıran Ufuk Sarıca, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla tarihe geçecek. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Sarıca, “İlk yarı çok iyi oynadık, hem savunmada hem hücumda iyiydik. Son 7 dakikada baskılı alan savunması ve değişmeli adam adama savunma ile oyuna tutunduk. Takımımızın karakteri olarak hiç pes etmedik, oyuncularımı bu büyük işten dolayı kutluyorum” diye konuştu. “İnandık, galip geldik ve finale yükseldik” diye sözlerini sürdüren Sarıca, “Biz savaşçı bir takımız, her şeyi yapabiliriz. Geçen yıl olduğumuz yerden daha iyiyiz, final oynayacağız ve bunu Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız. Bundan dolayı bütün oyuncularımla gurur duyuyorum”diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye tek yürek oldu

Pınar Karşıyaka’nın Avrupa’da adını finale yazdırması tüm Türkiye’yi gururlandırdı. Hem siyaset hem sanat hem de spor camiasından Kaf Kaf’a binlerce destek mesajı yağdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı tebrik ediyor, kupa yolunda başarılar diliyorum” mesajını paylaştı.

Emanet emin ellerde

Karşıyaka Spor Kulübü’nde 3 yıl önce göreve gelen Turgay Büyükkarcı ve yönetimi, yeşil kırmızılı bayrağı kısa sürede Avrupa’nın zirvesine dikti.

Kulüp yönetimi 3 yıl gibi kısa sürede önemli işlere imza attı. Kulüp Kurucusu Zühtü Işıl’ın yaktığı meşalenin ışığında, kulübün en büyük destekçisi, hamisi, Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın açtığı yolda emin adımlarla ilerleyen KSK, emanetine sahip çıktı.

Haberin Devamı

O kupa İzmir’e gelecek

Taraftarlara yangın şoku

Pınar Karşıyaka’yı desteklemek için Rusya’ya giden Karşıyaka taraftarının kaldığı otelde yangın çıktı. 700 kişi acilen dışarı çıkartıldı, ardından itfaiye müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Alınan bilgiye göre Karşıyaka taraftarlarına hiçbir şey olmadığı, Pınar Karşıyaka kafilesinin başka bir otelde kaldığı belirtildi.

‘Onlar baş tacımız’

Karşılaşma sonrası telefonla görüştüğümüz Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı, çok mutlu olduğunu söyledi, “Bu galibiyet ve ardından kenetlenerek finale çıkmak çok büyük başarı. İzmirimize armağan olsun. Darısı final maçına. Anneler Günü’nde kupayı İzmir’e, Zübeyde Hanım’ın toprağına getirmek istiyoruz. Sahada bizimle beraber olamayan ancak ekranları başında destekleyen taraftarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Onlar bizim baş tacımız. Bundan sonra Avrupa, Karşıyaka’nın adını daha iyi ezberleyecek. Başta Başantrenörümüz Ufuk Sarıca olmak üzere bütün oyuncularımı gönülden kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

8 yıl sonra finalde

Pınar Karşıyaka, Avrupa’da Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde 8 yıl sonra tarihinde ikinci kez finale çıktı. Kaf Kaf, daha önce Ufuk Sarıca’nın kulüpteki ilk dönemi olan 2012-2013 sezonunda FIBA Eurochallenge’ta final oynadı. Yeşil kırmızılı ekip, ev sahibi olduğu Final Four’da finalde Krasnye Krylya’ya, 17 sayı farkla öne geçmesine rağmen, 1 sayıyla mağlup olup kupayı ıskaladı.

Pınar Karşıyaka’nın zaferini müjdeleyen son düdüğün ardından Karşıyakalılar, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu önünde meşaleler ve bandolar eşliğinde finali doyasıya kutladı.