25.01.2025 - 00:01 | Son Güncellenme:
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, buğdayın “medeniyetlerin temelini” oluşturduğunu söyledi. Fırıncılık sektörünün kalbinin buğday olduğuna dikkat çeken Balcı, “Buğdayın yolculuğunda, üretimden tüketime kadar birçok aşama bulunuyor. Buğdayın yolculuğu, aynı zamanda bir mirasın devamını sağlamaktır. Ekmek, sadece bir besin değil, aynı zamanda bir kültür, bir gelenektir. Bu mirası gelecek nesillere aktarabilmek için hep birlikte çalışmalıyız. Bu zorlu süreçte, sektörümüzün birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi büyük önem taşıyor” dedi.
GL Platform tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen HORECA Fair kapsamında moderatörlüğünün Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın üstlendiği “Buğday Ülkesi Türkiye” konulu panele ise Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek, Buğday Kolleksiyoneri Mustafa Alper Ülgen ve Konoven Genel Müdürü Zorman Bayramoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panelde özellikle ekşi mayalı ekmeğe geri dönüşün önemine dikkat çekildi. Fırın sektöründeki makineleşmenin inovatif ürünleriyle öne çıktığı ve bu alanda dünya genelinde rekabetçi bir yapıya ulaştığı vurgulandı.