Egeİmar zirvesi

İmar zirvesi

09.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Büyükşehir Başkanı Soyer’e sorun, beklenti ve çözüm önerilerini iletti. Deprem sonrası hızlanan kentsel dönüşüme destek sözü verdi

İmar zirvesi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İZTO Başkanı Mahmut Özgener öncülüğünde, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Özgener, “İnşaat sektörüyle ilgili görüşlerin paylaşılması ve sorunların gündeme getirilerek çözüm önerilerinin aktarılması açısından böyle bir ziyaretin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Başkan Soyer de, “Bugün paylaşılan konulara ilişkin çözümler üretmek adına elimizden gelen herşeyi yapacağız” diye konuştu.
Komisyonu üyelerinin Başkan Soyer’e aktardığı konular arasında; Büyükşehir İmar Yönetmeliği yürürlük tarihinden önce hazırlanan projelerin ruhsat alamaması, kentsel dönüşümde uzlaşı sağlanması, şehrin önümüzdeki 40-50 yılının planlaması, tüm ilçe belediyelerin e-belediye sistemine geçmesi ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne hızlı entegrasyonun sağlanması yer aldı.
Komisyon üyeleri, 30 Ekim İzmir depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlandırılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmirli firmalar olarak her türlü desteği vereceklerini de ifade etti.