15.06.2017 - 04:43 | Son Güncellenme:
İZMİR Milliyet
Milliyet Ege’ye konuk olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, göreve geldiği 1999 yılından bu yana spora büyük önem verdiklerini, özellikle gençlerin kahve köşelerinden kurtulması için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi. Spor yapılacak fiziki ortamların ortaya çıkarılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Batur, “Narlıdere’de başkanlık görevine başladığımda tesis olarak çok zayıf bir noktadaydık. Ne bir spor salonu, ne bir futbol sahası doğru dürüst yoktu” diye konuştu.
Ali Artuner Stadı
Saha sıkıntısından dolayı, kısa sürede harekete geçtiklerini söyleyen Batur, şöyle konuştu: “İlçemizde çamur içinde bir sahamız vardı. Hiçbir fiziki koşul yoktu. Öncelikle bu fiziki koşulları kazandırmak adına çalışma yaparak işe başladık. 2001’de Ali Artuner Stadı’nı açtık. Hem tesisler açısından hem de kamp yapılabilecek noktaya getirdik. Göztepe’nin de yararlanabileceği bir alan oluşturduk.”
Erkay Spor Salonu
Ali Artuner sahasının yapımının ardından, ilçenin ihtiyaç duyulan bir başka spor tesisi olan Güven Erkaya Spor Salonu’nu da bitirdiklerini belirten Batur, “Erkaya Spor Salonu’nu 2002’de hizmete sunduk. Daha sonra Narlıdere’deki yüzme havuzunun yapılması konusunda bizde elimizi taşın altına koyduk. Çalışmalar neticesinde o da aradan çıktı. Böylelikle gençlerimiz istedikleri yüzme havuzuna kavuştu” şeklinde konuştu.
‘Altyapı oluşturuldu’
Yapılan tesislerin ardından ilçenin gençlerini yetiştirmek için özellikle yaz spor okulları açtıklarını söyleyen Abdül Batur, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Haziran’dan itibaden okullarımıza kayıtlar başladı. Futbol başta olmak üzere basketbol, yüzme, judo ve tekvando gibi branşlarda kurs açtık. Burada yetişen, eğitim alan çocuklarımızı amatör spor branşlarında çıkardığımız yeteneklerimizi şehrimize kazandırıyoruz. Yıllardan beri de bu statüyü takip ediyoruz ve buradan çıkan gençlerimizi yetiştirip A takımına kazandırıyoruz.
‘Ücret almıyoruz’
Böyle bir altyapı sistemi oluşturduk. Ayrıca, hocalarımızın hepsi futboldan gelen ve gelecekteki sporcuları seçen kardeşlerimiz. Narlıdere futbolcu potonsiyeli açısından da iyi noktada. İlçemizden Necati Ateş, Mehmet İncebacak gibi iyi futbolcular yetişti.” Hiçbir sporcudan yetiştirme ücreti almadıklarını özellikle vurgulayan Batur, “Bize güvenip gelmiş, bizi seçmiş, neticede inanmış. Bu arada velisi de bize inanmış. Biz onu hiçbir şekilde mağdur etmeyiz, asla önünü kesmeyiz. Çünkü biz yaptığımız hizmete profesyonel olarak bakmıyoruz. Bizim prensibimiz var. Her şeyi amatörce yapıp, profesyonel liglere çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Şimdi basketbolda 1, 2 değerli hocamız var bize yardımcı. Basketbol, futbol okullarımız bizim en güzel okullarımız. Mükemmel sporcular yetişiyor. Bu yıl zaten kulüp bazında da yarışmalara başladık. En çok iddialı olduğumuz spor dalı, basketbol olacak” diye konuştu.
‘Okullarımızla diyalog kurduk’
Narlıdere’deki okullarla iyi bir iletişim kurduklarını belirten Başkan Batur, “Bizim, okullarla irtibatımızı sağlayan bir arkadaşımızı transfer ettik. Bu konularla o ilgileniyor. Bütün okullarla diyaloğu çok iyi sağlıyor. Okulların, müsabakaları yapacakları alanların olmaması onlar içinde bir handikaptı. Şimdi bakıyoruz, okullarımız da başarılı. İzmir’de şampiyonluğa oynuyorlar. Birinci oluyorlar, ikinci oluyorlar İzmirimizi şampiyonalarda temsil ediyorlar. Bu, okullarla olan mükemmel diyaloğumuzdan kaynaklanıyor. Okullarda branşlarında başarılı olan, dereceye giren bütün çocuklarımızı ödüllendirdik. Bu konuda teşvik ettik. Sporda başarı gelirse, yapılan çalışmalar daha güzel taçlanıyor. Belediye bütçesi çok büyük bir bütçe değil. Ama bütçeyi doğru kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Stadyum sorunu artık çözülmeli
İzmir’in stat sorununa da değinen Başkan Abdül Batur, bu konuda kendisinin de çok üzgün olduğunu, 4 milyon nüfusa ve 4-5 takıma sahip İzmir’in doğru dürüst maç yapacak stadının olmamasının son derece kaygı verici bir durum olduğunu belirtti, söyle devam etti: “Bakın, Göztepemiz de başararak Süper Lig’e adım attı. Şimdi bu kente büyük takımlarımız gelecek. Ama maalesef doğru dürüst bir stadımız yok. Öncelikle, ihalesi yapılmış olan Alsancak Stadı’nın kısa sürede bitirilmesi gerekiyor. Ayrıca Göztepe ve Karşıyaka statları, herhalde ihale sürecinde. İzmir’in süratle stada ihtiyacı var. Bunu herkes dillendiriyor. Bazıları belki beni eleştirebilir. Göztepe Stadı’nın yeri Gürsel Aksel, Karşıyaka Stadı’nın yeri de Yalı’nın olduğu yer olmalıdır. İnsanlar Fenerbahçe Stadı’na yürüyerek gidiyor. Göztepe ve Karşıyaka taraftarları da statlarına yürüyerek gitmeli. Bu konu daha fazla geciktirilmeden hayata geçirilmelidir.”