EgeEğitim ciddi iştir, ama...

Eğitim ciddi iştir, ama...

24.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, zihinsel engelliler öğretmen açığını kapatmak için internetten açacağını duyurduğu kursa başvuruları topladı ama daha sonra hiçbir açıklama yapmadan kaldırdı

Eğitim ciddi iştir, ama...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeterli sayıda zihinsel engelliler öğretmeni bulunmaması nedeniyle, isteyen sınıf öğretmenlerini sertifakalandırarak bu çocukların öğrenim gördüğü okullara görevlendirmeyi planladı. Bu doğrultuda bir kurs açılacağı duyuruldu. Yarı yıl tatilini de kapsayan 31 Ocak-25 Şubat tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. 150 kontenjanlı kursa başvurular, tıpkı duyurusu gibi internet üzerinden yapıldı. Öğretmenlerin başvuruları önce okul, ardından ilçe, sonra da il milli eğitim müdürlüğünce onaylandı. Başvurularda il onayının 31 Ocak’ta sona ereceği bildirilirken, 90’a yakın sınıf öğretmeninin kurs için onay aldığı belirtildi. Eğitimciler kursun açılmasını beklerken, aniden internet sitesindeki duyuru, başvuru sayfaları kaldırıldı.

Öğretmenler tepki gösterdi
Kurslarla ilgili yeni bilgiler edinmek için girdikleri sitede, bu konuda hiçbir bilginin bulunmadığını gören ve şaşkınlık yaşayan kursiyer öğretmenler, “Bu yapılan saygısızlıktır. Hem başvuru alacaksın hem kurs tarihini ilan edeceksin hem de hiçbir şey olmamış gibi ortadan kaybolacaksın, olmaz böyle şey. Ma dem kursu açmaktan vazgeçtiler, bunu da bir zahmet sitede yayınlasalardı, biz de ne olup bittiğini
öğrenseydik” dedi.

‘İptal etmedik, erteledik’
Yetkililer ise kursu iptal etmeyip, 12 Haziran sonrasına ertelediklerini söyledi. 28 Ocak-14 Şubat arasında yarı yıl tatilinden sonra öğretmenlerin 11 gün daha dersler sürerken kursta olmaları gerektiğini belirten yetkililer, şöyle konuştu: “Bu kursa katılacak sınıf öğretmenlerinin dersleri boş geçecekti, o nedenle öğretim yılı sonrasına ertelendi. Bakanlık tarafından düzenlenen İngilizce öğretmenlerine yönelik kurs öğretim yılı içinde yapılmış, dersler boş geçince tepki gelmişti. Benzer bir şey olmamasını istedik.”

Haberin Devamı

Okullarda ‘akıllı koridorlar’ dönemi
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, türkiye’de bir ilk olan ‘akıllı koridorlar’ projesini, merkezdeki tüm okullarda hayata geçirmek için kolları sıvadı. Halen Hasan Türek ile Cumhuriyet Anadolu liselerinde uygulanan proje kapsamında, okul koridorlarına yerleştirilen LCD televizyonlarda, öğrenciler kendi etkinliklerini yayınlayabiliyor. İl Milli Eğitim Müdürvekili Aziz Ersoy, “A okulunun yaptığı etkinlikten B okulunun haberi olacak. İletişim, sosyalleşme ve okula konsantrasyon artacak” dedi.

Rektör Yılmaz’dan gençlere tavsiye
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Özel Çakabey Okulları’na konuk oldu. Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere hem üniversitesini hem de uyarılarda bulundu. “Bir üniversite seçerken aradığınız noktalar arasında sadece fiziksel mekanlar olmamalı. Dünya üniversiteleri arasında yeri ne, hangi bilimsel bilgileri üretiyor gibi soruları sormalısınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Devlet okulundan uluslararası başarı
Büyükçiğli İlköğretim Okulu, Polonya’nın “Deniz Kıyısında Yaşam” adlı Comenius okul ortaklıkları projesine altı ülkeyle birlikte ortak oldu. Müdür Ahmet Özortakcı’yla öğretmenler Funda Gülenser ve Ebru Akyol bu ülkeye gitti, hazırlık çalışmalarına katıldı. Özortakcı, “Bu proje hem okulumuza hem de öğrencilerimizin eğitimine büyük yararlar sağlayacak” diye konuştu.

Gelişim Koleji’nde ‘doktora’ gururu
İzmir’in başarılı eğitim kurumlarından Gelişim Koleji, eğitim kadrosunun akademik kariyerleri için de fırsatlar yaratıyor. 90 öğretmenden 18’inin doktora ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış olmasının, bunun en iyi kanıtı olduğu belirtiliyor. Lise müdürü Ahmet Uluşan, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan; Çağatay Ercan ise Ege Üniversitesi BESYO’dan ‘doktor’ unvanı var. Lise Müdür Yardımcısı Tufan Çapar ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde coğrafya doktorası yapıyor.

Başkan Oğuz’dan birincilere ödül
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ilçe genelinde ortaöğretim okulları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yapılan bilgi yarışmasında birinci olan öğrencileri tebrik ederek ödüllendirdi. İlçedeki okulların yardım isteklerini imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Oğuz, “En değerli yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sınavı geçene burs
İzmir’deki Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nün hazırlık kursları için burs verilecek. Bu amaçla
29 Ocak Cumartesi günü yetenek sınavı gerçekleştirilecek. SKSF resim atölyelerinde canlı modelden desen çalışmaları ağırlıklı olacak sınavda dereceye girecek 10 öğrenciye yüzde 100, 75, 50 ve 25 oranlarında değişen burs bağlanacak.

Özel Ege başvuru bekliyor
Özel Ege Lisesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 13’üncü Okullararası Matematik, 9’uncu Fen Araştırma Projeleri ve 10’uncu Günaydın Edebiyat Öykü, Şiir ve Masal Yazma yarışmalarına başvurular sürüyor. Müdür Aylin Muslu-oğlu, “Matematik, edebiyat ve fen bilimleri alanlarında yarışma düzenleyen bir okul olarak gençlerimizin daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamanın yollarını arıyoruz” dedi.