EgeEge Tıp “dersbaşı” yaptı

Ege Tıp “dersbaşı” yaptı

21.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

EGE Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi 2010-2011 Eğitim Öğretim Dönemi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Ege Tıp “dersbaşı” yaptı

Açılış töreni sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bir hafta sürecek uygum programında ise yeni gelen öğrencilere hekimlik, Ege Üniversitesi ve İzmir ile ilgili bilgiler verilecek.
Rektör Prof. Candeğer Yılmaz, “EÜ İzmir’deki 9 üniversitenin kurucuları arasındadır. Pek çok öğretim üyesi EÜ’den yetişmiş insanlardır. EÜ eğitimde kalite, araştırmacılığı teşvik etmek, insan haklarına ve evrensel değerlere sahip insanlar yetiştirmek, özgürlük ve disiplini birlikte yürütmek ilkelerine sahiptir” dedi.

DEÜ’de 251 doktor adayı
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2011-2012 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan 251 öğrenci beyaz önlük giyerek yemin etti. 33’üncü eğitim öğretim yılı açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. İ. Hakkı Bahar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tülay Canda, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Günay Aktaş, Cengiz Balaban, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Konservatuvar Öğretim Üyesi Erdoğan Turanlı’nın piyano dinletisi ile başlayan törende 251 yeni öğrenci beyaz önlük giyerek Hipokrat yemini etti.

Beni Mustafa Kemal yap öğretmenim!
Özel Ege Lisesi’ndeki eğitim yılı açılışına minik Nisan’ın konuşması ve şiiri damgasını vurdu. Okula yeni başlayan Nisan Kaynar, annesinin gözetiminde hazırladığı konuşma metni ve şiirle, törene katılanları çok duygulandırdı. Nisan, “Okula başlayacağım için heyecanlıyım; çünkü çok büyük bir aileye katılıyorum. Sözlerimi, bundan sonra elimden tutacak öğretmenime seslenerek bitirmek istiyorum” dedi. İşte Nisan Kaynar’ın duygulandıran şiiri:
Sana emanetim öğretmenim
Bana geçmişi yaz, satır satır
Beni koru, beni yoğur, beni kur
Beni yürüt, beni koştur, beni uçur
Beni al, Mustafa Kemal yap öğretmenim.

Kamboçyalı bakana Şifa’da anjiyo
İEF için gelen Kamboçya Ticaret Bakanı Cham Ppradise, Şifa Üniversitesi’nin hastanesini ziyaret etti. Hastanenin teknolojik alt yapısından, doktorlardan ve hizmet kalitesinden çok etkilendiğini ifade eden Kamboçyalı Bakan Cham Ppradise, benzer bir hastaneyi kendi ülkelerinde de görmek istediğini söyledi.Bakan Pradise, programını bir gün erteleyerek eşi ile ‘CT Anjiyo’ yaptırdı. Çekim süresinin 10 saniye olduğu ve hazırlık dahil 10 dakika süren işlemi ülkesinde de görmeyi arzu ettiğini dile getiren Pradise daha sonra ülkesine döndü. n İZMİR Milliyet