EgeEge, rekabetle yakınlaşacak

Ege, rekabetle yakınlaşacak

18.08.2009 - 00:25 | Son Güncellenme:

Pegasus Havayolları Yönetim KuruluBaşkanı Ali Sabancı, İzmir-Atina arasıuçan üç firma olduğunu vurguladı,“Havayolu hattı rekabetle gelişecek. 70 Euro’ya bilet çok kişiyi ezbedecektir” dedi

Ege, rekabetle yakınlaşacak

Sponsorluğunu üstlendikleri Windsurf Dünya Kupası yarışları için Alaçatı’ya gelen Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İzmir-Atina uçak seferlerine heyecanla baktıklarını söyledi.
Pegasus’un ortak olduğu İzmir Hava Yolları’nın (İZair) da hızla büyüdüğünü ve uçak sayısının beşe ulaştığını belirten Ali Sabancı, şöyle konuştu:
“Önümüzdeki yıl uçak sayımız artabilir. Şu anda en heyecanla baktığımız olay İzmir-Atina seferleri. Türk Hava Yolları ve Sun Exspress de bu hatta. Ne güzel, rekabet olsun. Klasik İstanbullu işadamı Ankara’dan ne bekler? Ankara’dan teşvik bekler. Maddi, manevi yardım ister. Ankara’dan hiçbir talebim yok. Benim tek isteğim açık rekabet. Bu çok önemli. Bizim işimiz talep doğurmak. Ucuza uçuyoruz, düşük fiyatla uçuyoruz. İki milyon kişi düşük fiyatla uçmuş. 70 Euro’ya İzmir-Atina uçuşu çok kişiyi cezbedecektir. İstanbul’dan Bodrum’a Pegasus Hava Yolları’yla 80 TL’ye geldim. Torba Kavşağı’ndan Turgutreis’e taksiyle 75 TL’ye gidebildim. İzmir’de Türk Hava Yolları’ndan sonra İZair ve Pegasus olarak en fazla pazar payı bizim.”

‘Alaçatı bir başka...’
Alaçatı’da enerjisinin arttığını da dile getiren Sabancı, “Burada herkes çok genç, herkes çok sağlıklı, müthiş sporlar yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın sporcu var. Rüzgar sörfüne katkıda bulunabildiğimiz için çok mutluyum. Geçen yıl Alaçatı’ya 5 günde 7 bin 500 kişinin gelmişti, bu yıl ise 15 bin kişi. Yani organizasyon her yıl yüzde 100 büyüyor” diye konuştu.