EgeDEMİRTAŞ’A AĞIR CEVAP

DEMİRTAŞ’A AĞIR CEVAP

01.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Liman AVM konusundaki eleştirilere cevap verirken, “İZAİR ortağı arkadaşlarımız sağlığını kaybetti” sözleriyle isim vermeden hedef gösterdi

DEMİRTAŞ’A AĞIR CEVAP

EBSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yerine kürsüye çıkan Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, limana yapılmak istenen AVM ile ilgili İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın sözlerine tepki gösterdi. Demirtaş’ın Yorgancılar’a yönelik olarak söylediği iddia edilen “İzmir’in en büyük hastalığı bilgi sahibi olmadan konuşmaktır” sözüne meclis kürsüsünden yanıt veren Gökçüoğlu, “Bazı arkadaşlar da şirketleri kurarken bilgi sahibi olsun ki batmasın. Kurduğu şirketlerde binlerce mağdur yarattı. İZAİR örneği ortada. Burada bazı İzair ortağı arkadaşlarımız sağlığını kaybetti. Bilerek iş kurulmalı. EBSO Başkanı bilmeden hareket etmez” dedi.

Bankalara sert mesajlar
Meclis toplantısında ayrıca bankalara da sert mesajlar gönderildi. Bankalarla ilgili önerge veren sanayiciler, “KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın resmen açıkladığı gibi bankalarımız off shore hesaplara yüzde 10 stopaj vermemek için bavulla para kaçırıp vergi ödemezken, hizmetler için akıl almak kesintiler yapıyorlar. Bu haksız davranışlarının bankalar birliğine şikayet edilmesini talep ediyoruz” dediler.

Haberin Devamı

Kruvaziyere tepki yok ü

Hipermarketlerin şehir dışına taşınması ile ilgili yasanın ise bilinmeyen nedenlerden dolayı bir türlü çıkmadığını belirten Gökçüoğlu, “Biz sapla saman karıştırılmasın istiyoruz. Bizler ne AVM’ye ne de kruvaziyere karşıyız. Turistlerin getirdiği dövize ülkemizin ne kadar ihtiyacının olduğunun da bilincindeyiz. Ancak mesele bizim kendi tüccarımızın mağdur olması ise elbette ki taraf olmak durumundayız. Konuşmamız gereken nokta, gelen turistleri gerçekten alışveriş yapmaya teşvik edip edemediğimizdir” diye konuştu.