EgeÇevre dostu Torbalı

Çevre dostu Torbalı

06.06.2018 - 04:34 | Son Güncellenme:

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, çalışmalarına ‘Bir avuç toprak, bir avuç altından daha değerlidir’ ilkesiyle yön verdiklerini söyledi

Çevre dostu Torbalı

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, toprağı, havayı ve suyu korumaya yönelik olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Göörmez, Nif Dağı’ndan doğup Küçük Menderes Ovası’na hayat veren Fetrek Çayı’nın 22 kilometrelik bölümünde uygulanan ıslah ve rekreasyon projesinin 1. etabının tamamlandığını belirtti, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bu projeye özel önem verdi. Acımasızca kullanılmış, hafriyat ve sanayi atıklarıyla yok olmaya başlamış su yatağında, birisi yapay ada olmak üzere 300 bin metrekarelik alanda çalışmalara başladık. Sultanlar Vadisi Projesi tamamlandığında, İzmir’in mesire merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Her mahalleye meydan

Cumhuriyet, Alpken ve Ertuğrul mahallelerinin kesişme noktasında bulunan Devlet Demiryolları’nın 25 bin metrekarelik çok değerli arsasının Belediyeye tahsisini sağladıklarını da belirten Görmez, rüya gibi bir projeyi ilçeye kazandırdıklarını dile getirdi, “İlçenin farklı mahallerini birleştiren toplam 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolunu da hizmete açtık. Tepeköy Mahallesi, Haluk Alpsü Bulvarı, 2. Abdülhamit Han ve Alpkent yürüyüş yollarını tamamladık, Ayrancılar Egekent’te yapımına başlanan yürüyüş yolunda ise çalışmalar sürüyor. ” dedi. Son olarak, organik üretimi teşvik etmek amacıyla Torbalı Mahallesi’nde 2 bin 150 metrekarelik kapalı alan üzerinde sadece köylülerin, üreticilerin ürünlerini doğrudan satabildikleri köylü pazarını hizmete açtıklarını belirtti.