24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
İnsanlık tarihinin en büyük buluşlarından biri olarak kabul edilen 3D yazıcılar, Bornova Koleji’nde anasınıfından liseye kadar her düzeyde öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Öğrenciler bilgisayar ortamında hazırladıkları bir tasarımı 3D yazıcı ile somut hale dönüştürerek benzersiz bir deneyim kazanıyor. Bu sayede öğrencilerin fikirleri ve hayal güçleri gelişiyor.
“Gelişen teknoloji; düşünen, akıl yürüten, fikir sahibi ve hayal kuran nesiller yetiştirilmesinde eğitime büyük katkı sağlıyor” diyen Bornova Koleji Kampüs Müdürü Adnan Taş, “Geleceğin tüketen değil üreten nesillerini yetiştirmek için öğrencilerimize kodlama, 3D tasarım ve üretim, robot tasarım ve girişimcilik gibi bilişimle üretim alanında farkındalık bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Adnan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın kazandığı bilişimle üretim bilgi ve becerisi aslında, Matematik, Fen, Sosyal bilimler gibi derslerde edindikleri kuramsal bilgileri uygulamaya geçirecek bir tür “zihinsel alet kutusu” görevini görüyor. Teknik becerilerini diğer disiplinlerle harmanlayan çocuklarımız girişimci nesiller olarak hayata atılma fırsatı yakalayacaklar.”
Bornova Koleji Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Çetin ise 16 yaş altı nesillerinin yaşayacağı dünyada etraflarında bulunan her şeyin üzerinde elektronik devreler ile onların üzerinde gömülü yazılımlar olacağını hatırlattı ve öğrencilerin etrafını çevreleyen bu cihazlara istediklerini yaptırabilecekleri ‘kodlama’ bilgi ve becerisine sahip olması gerektiğinin altını çizdi. Çetin, “Bu amaçla Bornova Koleji tüm öğrencilere bilgisayarlara istediklerini yaptırmak için kullanacakları kodlama eğitimine büyük önem veriyor. Kodlama becerisini yoğun kullanarak bilgisayar ve türevi cihazlara iş yaptırmaya başlayan birisi, zaman içerisinde ‘adım adım düşünme’, ‘sistematik düşünme’ becerisini geliştirir” dedi.
Adım adım planlama
Çetin, “Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin kullanımına açık olan yarı kodlama eğitimlerimizde öğrenci sınıf öğretmeninin rehberliğinde bir problem durumunu balık kılçığı tekniği ile analiz etmeyi; beyin fırtınası yöntemiyle probleme yönelik birden fazla çözüm üretip en uygun olanını seçmeyi; akış şeması sembollerini kullanarak seçtiği çözümü adım adım planlamayı öğrenmektedir” şeklinde konuştu.