EgeBaz sinyalleri de SIRRI çözemedi

Baz sinyalleri de SIRRI çözemedi

17.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Civan çifti cinayetindeki sır perdesini aralamaya çalışan polis, baz istasyonu kayıtlarını da inceledi. Ancak bundan da bir sonuç çıkmadı

Baz sinyalleri de SIRRI çözemedi

İzmir’de polis, gayrimenkul zengini Ayten-Hüsnü Civan çiftinin kurban gittiği cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. İz süren özel ekibe İstihbarat Şube Müdürlüğü de destek verdi. Civan çiftinin en son görüldüğü cuma günüyle evlerinde cansız bedenlerinin bulunduğu pazartesi günü arasında, bölgedeki baz istasyonlarından alınan tüm sinyaller tespit edildi.
Binlerce telefon üzerinde yapılan araştırmalar sonrasında ise katil ya da katillerin cinayet öncesinde ve sonrasında cep telefonu kullanmadığı ortaya çıktı. Cinayetin planlı bir şekilde işlendiği, olay sonrasında uzun süre evde kalınarak parmak izi gibi delillerin yok edilmeye çalışıldığı da saptandı.
‘Kapalı kutu’ deniliyorİşleriyle ilgili çevresine çok fazla bilgi vermeyen, hakkında “kapalı kutu” yorumu yapılan Hüsnü Civan’ın yurtdışı bağlantılarıyla, İsviçre’den giriş yapan kişiler de araştırılmaya başlandı. Civan’ın son zamanlarda yüklü miktarda para akışı yapıp yapmadığı, gayrimenkulleri üzerinde el değiştirme olup olmadığı da inceleniyor.