EgeBale, hayatını kurtardı

Bale, hayatını kurtardı

08.01.2018 - 00:55 | Son Güncellenme:

Bebekliğinden itibaren konuşma geriliği ve kas zayıflığı rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yiğit Çetin, Bayraklı Belediyesi’nin bale kursu sayesinde engelleri aştı. Minik Yiğit’in konuşması düzeldi, kasları açıldı

Bale, hayatını kurtardı

Doğuştan konuşma geriliği ve kaslarında zayıflık olan Yiğit Çetin (9), Bayraklı Belediyesi’nin bale kursuna katılarak tüm engelleri birer birer aştı, doktorlarını bile şaşırttı. Minik Yiğit’in 6 aylıkken yapılan müayenesi sonucu kas gelişiminde sıkıntı olduğu ortaya çıktı. Doktorların, “Çocuğunuz ileriki yaşlarda yürüyemeyebilir” sözleri Çetin ailesini şok etti. Yiğit’in yaşı ilerledikçe konuşma geriliği rahatsızlığı olduğu da anlaşıldı. Küçük Yiğit, 4.5 yaşına geldiğinde yürümede problem yaşıyor ve sürekli düşüyordu. Anne Canan Çetin, komşularının tavsiyesiyle oğlunu Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki Bayraklı Belediyesi’nin açtığı bale kursuna yazdırmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Neredeyse imkânsızı başardı

Anne Canan Çetin, “Kurslar sayesinde, Yiğit’te gözle görülebilir değişiklik oldu. Sosyalleşti, konuşması düzeldi, daha önce aklında tutamıyordu şimdi aklında tutmaya başladı, okula başladığında hiçbir sıkıntı olmadı” dedi. Hayatlarının bale kursuyla değiştiğini ifade eden anne Çetin, “Yiğit şimdi 9 yaşında. Her şeyi yaşıtları gibi yapıyor. Doktorlar, Yiğit için ‘Yaşıtlarından biraz geri ama zaman lazım. Hemen iyileşir ya da iyileşmez diyemeyiz’ dedi. Buraya her geldiğimizde hocamız 3 saat ders verdi. Kursa belli bir süre gittikten sonra doktor bile Yiğit’in gösterdiği gelişmeye şaşırdı” diye konuştu. Çetin, oğlunu kursa yazdırdığı zaman ‘Erkek çocuğu tayt mı giyer’ tepkileriyle karşılaştığını, onlara ‘Çocuğum yatalak mı kalsın?’ diyerek tepki gösterdiğini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, da, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için çok sayıda kursumuz var. Kurslarımız çocuklarımızın gelişimine gerçekten önemli bir katkısı oluyor. Yiğit’in hikayesi herkese örnek olmalı. Engelleri teker teker aşmayı bildi. Umarım hayatında hep başarılı olur ve engelleri aşmaya devam eder” diye konuştu.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elenen Pınar'ın eşinden aşk dolu paylaşım
Survivor'dan elenen Pınar'ın eşinden aşk dolu paylaşım

Cadde | 26.04.2025 - 08:44

Survivor Pınar'ın müzisyen eşi Erhan Seçkin'den aşk dolu bir paylaşım geldi.

Yazarlar