01.07.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:
Glutensiz, şekersiz, ketojenik ürünlerin yer aldığı Antik Fırın, Alsancak ve Bornova şubelerinin ardından Alaçatı’da hizmet verecek. Kalinda Inn Otel’in zemin katında değirmen unları, atalık buğdaylar veya glutensiz unlarla üretim yapılan Antik Fırın, sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak yeri olacak. Antik Fırın kurucusu Evrim Ulukartal, bir süredir Çeşme, Alaçatı’dan yoğun talep geldiğini belirterek, “Yüzde 100 atalık buğdaylardan ürün yapıyoruz. Organik tam buğday ve beyaz undan köy ekmeği yapıyoruz. Her şey ekşi mayalı. Reçete 500 yıl öncekiyle aynı reçete. Glutensiz ürünlerimizde karabuğday unundan, yumurta akından faydalanıyoruz. Trüf ve mozaik tatlımız var. Sağlıklı beslenmek isteyenleri bekliyoruz” dedi.