EgeA’dan Z’ye pastacılık

A’dan Z’ye pastacılık

21.09.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın ücretsiz başlatılan Pastacı Çıraklığı kursuna katılan kursiyerler mesleği en ince detaylarıyla keşfediyor

A’dan Z’ye pastacılık

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, verdiği mesleki ve teknik eğitimlerle yurttaşlara istihdam imkanları sağlarken, sektörün ihtiyacı olan eleman ihtiyacını da karşılamaya aracılık ediyor. Kentteki 28 kurs merkeziyle özellikle gençlere ve kadınlara farklı meslekler öğreten Fabrika, Pastacı Çıraklığı kursu ile pastacılığın püf noktalarını kursiyerlere aktarıyor. Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, “Kursiyerlerimiz, 124 saatlik eğitimin sonunda eğitimi tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alıyor” dedi.

Haberin Devamı

A’dan Z’ye pastacılık

‘Sektörde eksiklik var‘

Kapı, “Kurslarımıza 16 yaş üzeri, okur yazarlığı olan ve öğrenim belgesini getiren herkes ücretsiz olarak başvurabilir. Kullanılan tüm malzemeleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılıyoruz. Kurslarımızın sonunda İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi’miz aracılığıyla tüm mezunlarımızı sektöre yönlendiriyoruz. Pastacı çıraklığı alanında sektörde eksiklik var ve bu sebeple bu kursu açtık” diye konuştu.

‘Herşeyi öğretiyoruz’

Eğitmen Şef Emel Dalgıç, “Kursiyerlerimize pastacılığa dair her şeyi öğretiyoruz. Burada pastacılığın temelini öğreniyorlar. Bir yerde çalışmaları için almaları gereken temel bilgiyi burada kendilerine vermiş oluyoruz. Kursiyerlerimiz de enerjik yapıda ve istekli” diye konuştu.