DünyaZelenski'den dünyaya: Kuzey Kore savaşı büyütecek!

Zelenski'den dünyaya: Kuzey Kore savaşı büyütecek!

21.10.2024 - 15:23 | Son Güncellenme:

Kuzey Koreli ilk birlikler Ukrayna savaşında destek için Rusya topraklarına ayak bastı. Ukrayna lideri Zelenski ise "Dünya Kuzey Kore'ye güçlü bir tepki vermeli" çağrısı yaptı.

Zelenskiden dünyaya: Kuzey Kore savaşı büyütecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Pazar akşamı X hesabından yayınladığı bir videoyla dünyaya seslendi. Zelenski, geçen hafta "zafer planını" Ukrayna parlamentosuna sunduktan sonra Kuzey Kore'nin Rusya'ya yaklaşık 10 bin asker göndererek savaşa dahil olacağını söylemişti. Ardından Pentagon konuyu araştırmaya başlayacaklarını söylemiş, NATO ise uyarıda bulunmuştu. Hafta sonu Güney Kore istihbaratından gelen uydu görüntüleri ve Ukraynalı kaynakların yayınladığı Kuzey Koreli askerlere Rus teçhizatlarının verildiği görüntüler, Zelenski'nin iddialarını doğruladı. Güney Kore, konuyla ilgili Seul'daki Rus büyükelçisini çağırıp nota verirken, bir açıklama da Zelenski'den geldi.

Haberin Devamı

"SAVAŞI BÜYÜTECEKLER"

Ukrayna lideri, dünyaya Rusya'nın iki buçuk senedir sürdürdüğü savaşa daha fazla dahil olmasıyla ilgili bütün dünyanın güçlü bir tepki vermesi gerektiğini söyledi. Zelenski, "Bu daha büyük bir savaşa yol açacak işbirliğini yakından izleyen ve bu konuda açıklama yapan tüm liderlere ve devlet temsilcilerine müteşekkirim" dedi.

Zelenskiden dünyaya: Kuzey Kore savaşı büyütecek

1500 ASKER ULAŞTI

Hafta sonu Güney Kore istihbaratının yayınladığı uydu görüntülerine göre Rusya'ya ait donanma gemileri 8-10 Ekim tarihlerinde Kuzey Koreli askerleri Kore'deki bir askeri üsten alarak yola çıktı. Yine Güney Kore İstihbaratı'na göre şu ana kadar Rusya'ya ulaşan birlikler Vladivostok, Ussuriysk, Habarovsk ve Blagoveshchensk'teki askeri üslerde konuşlandırılmış durumda ve muhtemelen ön cepheye konuşlandırılmadan önce eğitim görüyorlar.