Dünya‘Trump defterini kapatacağız’

‘Trump defterini kapatacağız’

23.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’nin Chicago kentinde devam eden Demokrat Parti Kongresi’nin 3. gününde, 5 Kasım’da düzenlenecek seçimde başkan yardımcısı adayı gösterilen Minnesota Valisi Tim Walz, resmi olarak Demokratların başkan adayı Kamala Harris ile beraber yarışmayı kabul etti. 

‘Trump defterini kapatacağız’

Walz yaptığı konuşma “Donald Trump defterini kapatacağız” dedi. İzleyiciler, konuşma sırasında Demokratların başkan yardımcısı adayını “koç” naralarıyla alkışladı. Walz, eski bir öğretmen ve futbol koçuydu.

Haberin Devamı

Demokrat Parti’nin en güçlü isimleri olan ABD’nin eski başkanı Bill Clinton ve eski Temsilciler Meclisi başkanı Nancy Pelosi de konuşmalar yaparken, Oprah Winfrey ile Stevie Wonder gibi ünlü isimler de Demokrat Parti’ye desteklerini göstermek için kongrede yer aldı. Seçimi “özgürlük mücadelesi” olarak niteleyen Oprah, seçmenlere “saçmalık yerine sağduyuyu” tercih etme çağrısı yaptı.

Bill Clinton ise konuşmasında 5 Kasım’daki seçimlerde Harris’in rakibi olan Trump’ı “narsist biri” olarak nitelendirdi. Diğer yandan, kongrede Hamas rehinesi olan İsrailli bir kişinin ebeveynleri yer alırken, Filistin asıllı birinin konuşmasına izin verilmemesi tepkilere yol açtı. Filistin destekçisi 30 Demokrat delege, kongrenin dışında oturma eylemi düzenledi.