Dünya Savaşa bir ülke daha dahil oldu! 7 bin kilometre öteden geldiler, tünel kazıp işi bitirecekler

Savaşa bir ülke daha dahil oldu! 7 bin kilometre öteden geldiler, tünel kazıp işi bitirecekler

03.07.2024 - 13:42 | Son Güncellenme:

Avrupa'da iki buçuk yıldır devam eden savaşa Kuzey Kore'nin doğrudan dahil olmaya ve bölgeye asker gönderdiği ortaya çıktı.

Savaşa bir ülke daha dahil oldu 7 bin kilometre öteden geldiler, tünel kazıp işi bitirecekler

2022'nin Şubat ayından beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ABD ve batılı ülkeler kısa sürede dahil olurken Rusya da geride kalan yıllarda yeni aktörleri savaşa dahil etti. Belarus Rus işgaline karşı destek veren ilk ülkelerden olurken Çin, kapalı kapılar arkasında Rusya'ya yönelik desteğini kesmedi. ABD yönetimi Ukrayna'ya şimdiye kadar 200 milyar dolara yakın destek verirken silah ve mühimmatın yanı sıra F-16 savaş uçaklarını dahi göndermeyi kabul etti. ABD, İngiltere ve diğer Batılı istihbarat kurumlarının hazırladığı raporlara göre, Mayıs ayı boyunca her gün ortalama 1.000 Rus askerinin Ukrayna'da hayatını kaybettiği, ya da yaralanarak cephe gerisine çekildiği iddia edildi. İngiltere İstihbarat Servisi'ne (MI6) göre, Rusya savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana neredeyse her gün 1.200 kayıp verdi ve toplam ölü ya da yaralı sayısı 500.000'i aştı.

Haberin Devamı

Savaşa bir ülke daha dahil oldu 7 bin kilometre öteden geldiler, tünel kazıp işi bitirecekler

ATACMS'LAR RUSLARIN ELİNE GEÇTİ

ABD'nin geçtiğimiz Nisan ayında Ukrayna'ya gönderdiği ve dünyanın en ölümcül füze sistemlerinden biri olan ATACMS füzelerinin Rusya'nın eline geçti. Rusya devlet medyası tarafından yayınlanan görüntülerde kar maskesi takan bir adamın bir depodaki masada oturup cihazı incelerken gösterildiği bir video yayınlandı. Ne Rus kanadı ne de Telegrahp, videonun ne zaman çekildiği konusunda bilgi sahibi değil ancak Rus uzmanlar, ele geçirilen füze sistemi sayesinde Rusya'nın hava savunma sistemlerinin daha da gelişeceğine inanıyor.

Savaşa bir ülke daha dahil oldu 7 bin kilometre öteden geldiler, tünel kazıp işi bitirecekler

KUZEY KORE SAHAYA İNİYOR

Putin'in geçtiğimiz hafta 2000 yılından bu yana Pyongyang'a yaptığı ilk ziyaret, Rusya ve Kuzey Kore için dostluklarını gösterme şansıydı. Kim, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline "tam destek" verdiğini açıklayarak bunu gösterdi. Ziyaretten günler sonra ise İngiliz medyası Kuzey Kore'nin, Rusya'nın Ukrayna sınırında yeni bir 'yeraltı cephesi' açmasına yardım etmek için binlerce tünel açma askeri gönderdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Rus ordusu halihazırda Ukrayna'da şehirlere sızmak için tünel ağı kazıyor ve cepheyi genişleterek birçok bölgede Ukrayna kuvvetlerini çift taraftan abluka altına alıyor. Mirror gazetesi tünellerin birçoğunun Avdiivka bölgesi ve çevresinde açıldığını ifade ediyor.