Dünyaİsrail basını: Hizbullah Mossad'ın merkezini hedef aldı

İsrail basını: Hizbullah Mossad'ın merkezini hedef aldı

25.08.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

Hizbullah Hareketi'nin Beyrut'taki komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak Mossad merkezini vurmayı hedeflediği ancak İsrail’in "önleyici saldırısıyla" bu girişiminin engellendiği iddia edildi.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Hizbullah'ın Herzliya yakınlarındaki Mossad karargahına saldırı düzenlemeyi hedeflediği öne sürüldü. Haberde, İsrailli yetkililerin bu sabah Hizbullah’ın Mossad merkezini vurmayı amaçladığına dair değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Hizbullah’ın Mossad merkezi dahil bazı bölgeleri vurmayı hedeflediği saldırının İsrail'in "önleyici saldırısı" sayesinde engellendiği iddia edildi.

İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ VURDU

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki farklı noktalara saldırılar düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Tehlikeyi bertaraf etmek için son bir saat içerisinde birkaç farklı noktada Hizbullah'a ait füze rampalarını vurduk." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, buna ek olarak İsrail hava kuvvetlerinin Lübnan'ın güneyindeki Hiyam'da "Hizbullah'a ait bir hücreyi" vurduğu bildirildi.

İsrail basını: Hizbullah Mossadın merkezini hedef aldı

İSRAİL SALDIRILARINDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait insansız hava aracının (İHA), Lübnan'ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyine düzenlediği onlarca saldırıda 2 kişinin öldüğü, biri Suriye uyruklu 2 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusuna ait bir İHA, sabah saatlerinde Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar iline bağlı Ayn Tanta kasabasında düştü. Haberde, başka detaya yer verilmedi.

İsrail basını: Hizbullah Mossadın merkezini hedef aldı

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İsrail tarafından önlendiğine dair iddiaların gerçeklere aykırı olduğunu belirtti. Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada, "İsrail'in gerçekleştirdiği 'önleyici eylem' ve direnişin saldırısını engelleme iddiaları, boş iddialardır ve sahadaki gerçeklerle tutarsızdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Lübnan'dan yapılan direniş saldırılarını İsrail'in engellediğine ilişkin iddiaların sahadaki gerçeklerle uyuşmadığı kaydedildi. Konuya dair ayrıntılı bilgilerin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşmada ortaya konacağı belirtilen açıklamada, "Tüm saldırı İHA'larının belirlenen saatlerde Lübnan sınırını geçerek istenilen hedefe doğru çok yönlü şekilde gerçekleştirdiği askeri harekat tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırıya 100 kadar savaş uçağının katıldığını ve İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40'ının vurulduğunu öne sürmüştü.