DünyaBeklenen savaşta Hizbullah ve İsrail'den ilk saldırılar... İsrail gemisi Akdeniz'de vuruldu!

Beklenen savaşta Hizbullah ve İsrail'den ilk saldırılar... İsrail gemisi Akdeniz'de vuruldu!

25.08.2024 - 10:57 | Son Güncellenme:

Hizbullah ve İsrail ordusu bu sabah neredeyse aynı anda karşılıklı füze ve hava saldırıları düzenledi, 135 kilometrelik sınır hattında aralıksız sirenler çaldı. BBC kısa süre içinde bir başka ülkeden İsrail'e saldırı beklendiğini bildirdi, akşama doğru ise İsrail donanmasına ait geminin vurulduğu görüntü ortaya çıktı. Hizbullah lideri operasyonla ilgili detayları açıkladı ve 'İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı' dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği kanlı savaşta 325'inci güne girildi, Hizbullah beklenen misillemesinin ilk dalgası 26 gün sonra gerçekleştirdi.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DE 1 SUBAYININ DAHA ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 9207. Tugaydan 36 yaşındaki yedek subay Shlomo Yehonatan Hazut'un, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı, 338'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 702'ye yükseldi.

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin tırmanmasından "derin endişe" duyduğunu belirterek, her iki tarafı da "çatışmaları durdurmaya" çağırdı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Guterres'in İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin tırmanmasından "derin endişe" duyduğunu belirten Dujarric, Genel Sekreter'in her iki tarafa da bir an önce "çatışmaların durdurulması" çağrısı yaptığını ifade etti.

Dujarric, "Bu eylemler hem Lübnan hem de İsrail halkını riske atmakta ve bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit etmektedir." dedi.

İSRAİL'İN BOMBALADIĞI EVİN ENKAZINDA 11 FİLİSTİNLİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

İsrail ordusunun dün kuzey ve batı bölgelerinden çekildiği Han Yunus'ta 4 gün önce düzenlediği saldırıda hedef aldığı evin enkazından, 11 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in 21 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'un batısına düzenlediği saldırıda hedef aldığı evin enkazında arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

Sivil savunma ekipleri, Ebu Hedrus ailesinin evinin enkazındaki çalışmalarda saldırıda hayatını kaybeden 11 Filistinlinin cansız bedenine ulaştı.

Haberin Devamı
KASSAM TUGAYLARI İLE İSRAİL ASKERLERİ ARASINDA ÇATIŞMA

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde Kassam Tugayları ile İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

Kassam Tugayları’nın keskin nişancı ve mayınlı saldırılarında İsrail ordusu saflarında ölü ve yaralılar olduğu kaydedildi.

Ölü ve yaralı askerlerin tahliyesi için İsrail ordusuna ait helikopterin bölgeye iniş yaptığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Kassam Tugayları’nın, Gazze kentinin Tel el-Hava mahallesinde bulunan yüksekokul çevresinde bir İsrail askerini keskin nişancı ile vurduğu ifade edildi.

TEL AVİV'E ROKET SALDIRISI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’i M90 roketiyle hedef aldı. Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, saldırının İsrail'in sivillere yönelik katliamlarına ve Filistin halkının kasıtlı olarak yerlerinden edilmesine tepki olarak düzenlendiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinden ateşlenen bir roketin Tel Aviv'deki Rishon Lezion'da açık bir alana düştüğünü açıkladı.
İsrail basınında yer alan haberlerde, roket saldırısı nedeniyle sirenlerin devreye girdiği belirtilerek, bir kadının sığınağa doğru kaçarken yaralandığı aktarıldı.

İRAN: İSRAİL'E TEPKİ 'KESİN VE ÖLÇÜLÜ' OLACAK

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikasta tepkilerinin "kesin ve ölçülü" olacağını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgesel görüşmeleri ele aldıklarını belirtti.

İtalyan Bakan'ın İran'a İsrail'e karşı itidal çağrısında bulunduğuna işaret eden Erakçi, "İran'ın İsrail'in Tahran'daki terör saldırısına tepkisi kesin, ölçülü ve iyi hesaplanmış olacak. Biz bölgesel tırmanıştan korkmuyoruz ancak İsrail'in aksine onun peşinde de değiliz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı