Dünyaİran'dan 4 Arap ülkesine tehdit! Karşılık veririz

İran'dan 4 Arap ülkesine tehdit! Karşılık veririz

11.10.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısının ardından İsrail'in vereceği karşılık beklenirken Amerikan Wall Street Journal gazetesi ortaya dikkat çeken bir iddia attı. Gazeteye göre İran Orta Doğu'daki bazı ülkeleri, askeri altyapı ve hava sahalarını kullandırmamaları konusunda uyardı.

İrandan 4 Arap ülkesine tehdit Karşılık veririz

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesine göre, İran, İsrail'in yapacağını duyurduğu misilleme saldırısında, askeri altyapılarını ya da hava sahalarını kullandıracak Orta Doğu'daki ABD müttefiki ülkeleri hedef almakla tehdit etti.

Haberin Devamı

WSJ'ye konuşan Arap yetkililer, Tahran yönetiminin diplomatik kanallar aracılığıyla, potansiyel misilleme saldırısını topraklarının ve hava sahalarının kullanılmasına izin vererek kolaylaştıracak herhangi bir Arap devletine karşılık vereceği uyarısında bulunduğunu aktardı.

İrandan 4 Arap ülkesine tehdit Karşılık veririz

4 ÜLKE

İran'ın tehdit ettiği öne sürülen ülkeler arasında ABD'nin askeri üslerinin bulunduğu Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'ın bulunduğunu belirten yetkililerin aktardığına göre, bu devletler, Biden yönetimine askeri altyapılarının ya da hava sahalarının ABD ya da İsrail tarafından İran'a karşı bir saldırıda kullanılmasını istemediklerini iletti.

İSRAİL KARAR ALAMADI

İsrail güvenlik kabinesinin gece saatlerinde gerçekleştirdiği oturumda İran'a yapacağı saldırı konusunda sonuca varamadığı bildirildi. Yediot Ahranot'un haberine göre, İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında gece yaklaşık 4 saat süren oturumunun ardından İran'a yapılacak saldırıya ilişkin karar almadı, oylama yapılmadı.

Haberin Devamı

İrandan 4 Arap ülkesine tehdit Karşılık veririz

Haberde, karar alınmadığı için İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi'nin İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a henüz yetki vermediği kaydedildi. Karar alınamaması nedeniyle Savunma Bakanı Gallant'ın İran'a saldırıyı görüşmek üzere gideceği Washington'daki Pentagon ziyareti de ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi ise İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a ne şekilde karşılık vereceği hususunda halen net karar vermediğini belirterek İsrail'in İran'a ait nükleer tesislere yönelik olası saldırısını desteklemediğini kaydetmişti. Biden, İsrail'in "orantılı şekilde" karşılık vermesi gerektiğine inandığını dile getirmişti.