DünyaSon dakika | Dünya savaşı kapıda! ABD de topa girdi: İran'ı vururuz mesajı...

CANLI Son dakika | Dünya savaşı kapıda! ABD de topa girdi: İran'ı vururuz mesajı...

11.10.2024 - 19:52 | Son Güncellenme:

Orta Doğu'dan dünyaya şok dalgaları yayılıyor, üst üste iki gün BM barış gücü askerlerine saldıran İsrail'in ana müttefiki ABD sessiz. Çin'in çok sert açıklamasını Moskova'nın çıkışı izledi. Öte yandan İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken ABD'den çarpıcı bir açıklama geldi. Kamala Harris'in İran'ı durdurmak için 'Diplomasi tercihim ama her şey masada' sözleri dikkat çekti. İşte detaylar...

Orta Doğu'yu ateşe atan İsrail ordusu Perşembe günü kırmızı bir çizgiyi daha aştı, akşam saatlerinde Beyrut'ta duyulan patlamalar bir başka çizginin geçildiğini gösteriyordu.

megaphone

CANLI AKTARIYORUZ

BLİNKEN, LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ İLE GÖRÜŞTÜ

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefonda görüşerek, çatışmalardan etkilenen nüfusu desteklemek üzere açıklanan yaklaşık 157 milyon dolarlık insani yardım konusunu ele aldı.

TEL AVİV'DE ELEKTRİK SANTRALİ VURULDU

Tel Aviv'de bir elektrik santralinin de vurulduğu bilgisine ulaşıldı. O görüntü CNN Türk ekranlarına da yansıdı. İHA saldırısının ardından bir saldırı daha haberi geldi İsrail'e.

İSRAİL SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Lübnan'ın güneyi Tayla bölgesinde, Evsariye mahallesinde bir ev hedef alındı. İsrail Lübnan'ın güneyindeki saldırılarına devam ediyor. Tayla bölgesinde, Evsariye mahallesinde bir ev hedef alındı.

'UNIFIL YAKININDAKİ BİR TEHDİDE ATEŞ AÇTI'

 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik bugün düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Güney Lübnan'da görev yapan İsrail askerleri kendilerine yönelik acil bir tehdit tespit etti. Askerler tehdide ateşle karşılık vermiştir. Yapılan ilk incelemeler, olay sırasında tehdidin kaynağından yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan bir UNIFIL mevzisinin vurulduğunu ve 2 UNIFIL personelinin yaralandığını göstermektedir” denildi.

Haberin Devamı
TEL AVİV'E HAVA SALDIRISI

İsrail Ordu Sözlüsü yaptığı açıklamada şunu söylediler. Tel Aviv'e düzenlenen drone saldırısının ardından, ülkenin merkezindeki kısa bir süre önce aktive edilen uyarıların ardından, iki insansız hava aracının Lübnan topraklarından geçtiğini tespit ettik.

Uçaklar Lübnan sınırlarını geçtikten itibaren takibimizdeydi. Hava kuvvetleri uçağı başarıyla engelledi. Bu aşamada bir binada hasar meydana geldi. Şu ana kadar can kaybı yok. Olayı araştırıyoruz denildi.

İsrail, İHA saldırısını Hizbullah'ın yaptığını duyurdu.

ABD'DEN 'İRAN'I VURURUZ' MESAJI

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, Kamala Harris'in "Şunu herkese söyleyeyim başkan olarak Amerika'nın çıkarlarını İran ve İran destekli teröristlerden savunmak için gerekli olan tüm adımları atmaktan asla çekinmeyeceğim ve İran'ın bir nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğim. Diplomasi bu hedefe ulaşmak için benim tercih ettiğim yoldur ancak tüm seçenekler masada" sözlerini canlı yayında aktardı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA TOPLAM 2 BİN 229 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 60 kişinin öldüğü, 168 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü ve son dönemde şiddetini artırdığı saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Son 24 saatte İsrail ordusunun çoğunluğu güney bölgelerinde olmak üzere Lübnan'a 57 hava saldırısı düzenlediği belirtilerek, saldırılarda 60 kişinin daha hayatını kaybettiği, 168 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a 9 bin 588 saldırı düzenlediği ifade edildi.

Haberin Devamı
BIDEN'DAN İSRAİL'E ÇAĞRI

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'den, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı unsurları hedef almaması gerektiğini belirtti.

'SALDIRILARI TÜM ULUSLARARASI HUKUKA DAYALI DÜZENİ ETKİLİYOR'

Birleşmiş Milletler (BM) Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Izumi Nakamitsu, İsrail'ın artan saldırılarının sadece silahsızlanma alanında kaydedilen başarıları değil, tüm uluslararası hukuka dayalı düzeni etkilediğini belirtti.

'İSRAİL SOYKIRIMI SAKLAMAYA DEVAM EDİYOR'

Uluslararası Af Örgütü Üyesi Ahmed Karud, İsrail’in gazetecilerin Gazze Şeridi’ne ulaşmasını engelleyerek "savaş suçlarını ve soykırımı" örtbas etmeye devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı